Rubén Folgado, escollit nou president de l'AEQT

Vinculat a l'empresa Messer, té 48 anys i fins ara era el president de la Comissió d'Energia de l'ens | Substitueix en el càrrec a Jaume Sariol
Rubén Folgado, al centre de la imatge, ha estat escollit aquest dimarts nou president de l'AEQT. | Cedida

 

L’assemblea general de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha proclamat Rubén Folgado com a nou president de la institució pels pròxims tres anys. Tal com estava fixat en l’ordre del dia, la reunió d’aquest dimarts havia de renovar els càrrecs de la junta directiva i la candidatura de consens de Rubén Folgado ha estat ratificada. Folgado substitueix en el càrrec a Jaume Sariol, nou director del Centre Tecnològic d'Advanced Polymers and Performance Monomers de Dow des del passat 1 d'octubre.

 

Enginyer Tècnic Industrial i MBA per la Universitat Rovira i Virgili (URV), Rubén Folgado, de 48 anys, forma part de l’equip de Messer des de l’any 1994 i és director tècnic de Messer Ibèrica des del 2003. Des de l’any 2013 exercia com a president de la Comissió d’Energia de l’AEQT. Folgado ha qualificat «d’honor» i sobretot de «responsabilitat» el fet d’assumir la màxima representació del principal polígon químic del sud d’Europa, alhora que ha volgut agrair als seus companys d’assemblea la confiança que han dipositat en ell. Rodrigo Cannaval (BASF) serà el vicepresident primer en el nou equip, mentre que Ignasi Cañagueral (Dow) ha estat nomenat vicepresident segon.

 

Imatge de la nova junta directiva de l'AEQT, després de l'assemblea d'aquest dimarts. | Cedida

 

El nou president de l’AEQT ha explicat que l’associació s’enfronta ara a temps de canvis, tenint en compte que «el Pla Estratègic 2017-2020 s’esgota l’any vinent i moltes coses han canviat molt respecte de com eren quan, cap al 2016, estàvem elaborant el pla actualment vigent».

 

«Ens hem de posar amb immediatesa a confeccionar un nou Pla Estratègic que doni resposta als moltíssims reptes als quals hem de fer front com a associació i com a sector», ha afegit. En concret, Folgado creu que és imprescindible que el nou pla «doni resposta a qüestions essencials en àrees com la sostenibilitat, la digitalització, l’energia o el talent, entre d’altres».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Durant l’assemblea, a banda de la renovació dels càrrecs, s’ha aprovat també el pressupost per al proper exercici i l’estat de comptes de l’actual. En acabar l'assemblea de l'AEQT, l'hotel Gran Palas de la Pineda, ha estat escenari de la VI Trobada de Comissions i Business Partners de l'AEQT que, en aquesta sisena edició, ha assolit rècord d'assistència, superant per primera vegada els 200 assistents.

"Els promotors immobiliaris alerten que el ritme d'obra nova al Camp de Tarragona no satisfà la demanda" "L'aplicació ConvoAPPTGN aprova amb nota després d'un any de la seva posada en marxa"