Ryanair ofereix per primera vegada vols amb escala des de l’aeroport de Reus

L’aerolínia ven bitllets a Milà-Bèrgam (Itàlia) i Tessalònica (Grècia) fent escala a Brussel·les (Bèlgica)

L’aerolinia irlandesa Ryanair ha començat a comercialitzar, des de l’Aeroport de Reus, vols amb escala. Aquesta és la primera vegada que s’operen vols d’aquest tipus des de la infraestructura reusenca. Tal com avança el Diari Més, les destinacions disponibles amb aquest sistema són dues: Milà-Bèrgam (Itàlia) i Tessalònica (Grècia), fent escala a l’aeroport de Brusel·les-Charleroi (Bèlgica). Actualment, només es poden comprar bitllets per a l’agost però tal com indica Ryanair l’objectiu és que se’n programin de nou per a la temporada d’estiu 2020.

El sistema de vols de connexió no és un mecanisme habitual en les companyies low-cost. Aquestes sempre s’han caracteritzat per oferir vols barats a tot tipus de destinacions, sense presentar en la seva oferta vols amb escala. Malgrat això, l’aerolínia irlandesa indica que fa un any es van iniciar els vols de connexió i que el desplegament d’aquest sistema ha arribat ara a Reus. El sistema de vols amb escala connecta dues destinacions amb un aeroport que fa d’intermediari. El passatger ha d’esperar unes hores entre i vol i vol mentre que la companyia s’encarrega del canvi de maletes entre aeronaus i les reserves. A més, les aerolínies programen els horaris dels vols de manera que hi hagi suficient temps per agafar cada avió. 

Vols amb escala a Milà-Bèrgam i Tessalònica

Ryanair ofereix volar des de l’aeroport de Reus a Milà-Bergam (Itàlia) tots els dijous del mes d’agost, és a dir, l’1, el 8, el 15, el 22 i el 29, amb sortida a les 9.15 hores del matí i arribada a les 15.30 hores del migdia. L’avió aterra a Brusel·les a les 11.20 hores i s’enlaira de nou a les 14.00 hores. D’aquesta manera, es fa una escala de dues hores i quaranta minuts mentre que el total del viatge s’allarga fins a les sis hores i quinze minuts. Els preus dels bitllets d’anada oscil·len entre els 100 i el 217 euros. Pel que fa als de tornada, ja no en queden.

Per una altra banda, els vols per viatjar a Tessalònica (Grècia) també s’agafen tots els dijous del mes d’agost, és a dir, l’1, el 8, el 15, el 22 i el 29, amb sortida a les 9.15 hores del matí i arribada a les 20.25 hores de la nit. L’avió fa escala a Brusel·les a les 11.20 hores i parteix de nou a les 16.40 hores de la tarda. D’aquesta manera, es fa una escala de cinc hores i vint minuts mentre que el total del viatge s’allarga fins a les deu hores i deu minuts. El preu de l’anada té un cost d’entre els 109 i els 262 euros. Els vols de tornada, disponibles també en els mesos de setembre i octubre, surten cada dissabte i oscil·len entre els 60 i els 335 euros. Per tornar, el vol surt des de Tessalònica a les 11.20 hores del matí i arriba a Reus a les 20.30 hores del vespre, realitzant cinc hores i vint minuts d’escala a l’aeroport de Brusel·les-Charleroi.

L’activitat de l’aeroport de Reus durant l’estiu

Aquest passat mes de juny l’Aeroport de Reus va rebre 190.000 passatgers, la xifra més alta en tot l’any 2019 amb molta diferència. Una dada que confirma les bones perspectives que fa temps que s’anuncien de cara a la temporada turística d’aquest estiu. En la suma del primer trimestre del 2019, han passat 393.000 usuaris per la instal·lació reusenca, el que significa un creixement del 3% respecte el mateix període gener-juny de l’any passat. La previsió és que l’Aeroport de Reus superi el milió de passatgers tal com ho va fer l’any 2018.

L'Aeroport de Reus ple d'usuaris
Imatge d'arxiu de la terminal de sortides de l'Aeroport de Reus | Adrià Vilalta

 

Actualment, l’aeroport de Reus té una oferta de 29 destinacions diferents que, amb la incorporació dels vols amb escala amb destí a Milà-Bèrgam i Tessalònica, s’amplia a 31. A banda de les connexions amb Itàlia i Grècia,  la instal·lació reusenca té vols a: Londres (Gatwick, Stansed, Luton i Southend), Liverpool, Manchester, Birmingham, Newcastle, Nottingham-East Midlands, Leeds-Bradford, Doncaster-Sheffield, Bristol, Dublín, Belfast, Shannon, Cork, Knock, Glasgow, Edimburg, Aberdeen, Cardiff, Amsterdam, Eindhoven, Brusel·les (Zaventem i Charleroi), Frankfurt (Hahn), Gdansk, Moscou i Tallinn. 

A hores d'ara, fins a 15 companyies i touroperadors diferents operen a Reus. Ryanair, Jet2tweets, TUI IK, TUI Ireland, Thomas Cook Airlines, easyJet, Transavia, Brussels Airlines i TUI fly Belgium se n'encarreguen dels vols regulars mentre que Nordwind Airlines, Pegas Touristik, Royal Flight, Coral Travel, Barrhead Travel i Sunway Travel operen vols xàrters.


Comentaris