Treballadors de la sanitat pública protesten contra el tancament de llits als hospitals de Tarragona

Aquest estiu romanen tancats 136 llits a la demarcació, un 11% del total disponibles
Els treballadors s'han concentrat a la porta de l'Hospital Joan XXIII per protestar | Toni Cabanillas

 

Un grup de treballadors de la sanitat pública de Tarragona s'han concentrat aquest dimarts, 13 d'agost, per protestar contra el tancament de 136 llits als hospitals de la demarcació aquest estiu. Convocats per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, han insistit un cop més amb el seu malestar envers el govern català per la gestió dels serveis sanitaris i de les mesures aplicades als diversos centres de salut del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquests 136 llits tancats suposen un 11% dels que existeixen als hospitals tarragonins. «Estem totalment en contra d'aquestes mesures perquè la salut no fa vacances, les malalties no fan vacances, i ja hem assumit com a normal una situació que es repeteix cada estiu», lamenta Marisa Cañón, membre activa de la plataforma. Denuncia que, des de l'any 2010, l'Hospital Joan XXIII ha perdut un centenar de llits i dos-cents treballadors quan arriba la temporada d'estiu. «El personal sanitari està absolutament desbordat», protesta.

Tot i que aquest estiu s'han tancat menys llits que en anys anteriors, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública els considera excessius

Segons la plataforma, la fórmula estiuenca del Departament de Salut genera un efecte dominó nociu. «No es cobreixen baixes, no es contracta personal, es tanquen llits, es redueixen serveis i baixa la qualitat de l'assistència perquè no donem l'abast», lamenta Cañón. «I tot això en uns mesos on la població de Tarragona es multiplica per tres i, per tant, es generen col·lapses amb molta més facilitat», ha afegit, en relació a les llistes d'espera a urgències que es creen com a conseqüència.

Montse Sans, també membra de la plataforma, ha lamentat aquesta «massificació de les urgències en espais que no estan habilitats per a l'assistència sanitària com els passadissos», unes imatges recurrents cada any. Tot i que enguany s'han tancat menys llits que els anteriors estius, consideren que els 136 llits menys aquests estius són igualment una xifra excessiva que compromet la qualitat de la sanitat pública local. «Estalviar diners mai pot ser una excusa quan hi ha professionals disponibles que necessiten bones condicions per treballar», demanen.

TarragonaDigital.com ja va publicar un extens reportatge sobre la reducció de llits i serveis en temporada d'estiu el passat 1 de juliol, amb unes dades oficials de la Generalitat que coincideixen amb les que ha denunciat la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública aquest dimarts. La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, i la socialista Sandra Ramos han estat presents per donar suport a la reivindicació.

També et pot interessar

"🎓 La URV torna a obrir les portes als joves amb discapacitat intel·lectual" "BALANÇ: L'Aeroport de Reus salva un bon juliol amb milers de passatgers"