Imatge del sistema SEA del Port de Tarragona

El SEA del Port de Tarragona mou més de 800.000 tones de mercaderia en el seu primer trimestre

El sistema s’ha mostrat robust i eficient durant els tres primers mesos de funcionament

El sistema SEA (sistema d'entregues d'agroalimentaris) desenvolupat per l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) amb l'objectiu de facilitar als compradors agroalimentaris i transportistes la recollida de mercaderies en el Port de Tarragona ha completat aquest mes de gener el seu primer trimestre amb 13.731 sol·licituds de càrrega i 827.035 tones mogudes.

L'entitat portuària ha destacat en un comunicat aquest dimarts, 12 de gener, que aquest resultat demostra que el sistema és «robust i eficient», com demostra que un total de 29.650 camions han operat amb la nova aplicació, i ha destacat que en aquest temps no s'han registrat incidències de rellevància i els avantatges van quedar clares des del primer moment.

El SEA, un sistema integral per millorar l’eficiència

Així, el Port de Tarragona afirma que el SEA permet assegurar la traçabilitat de la mercaderia de forma més ràpida, eficient i econòmica, i facilita la recollida: «Es tracta d'un pas cap endavant en les millores de logística i en el funcionament de les instal·lacions portuària tarragonina», ha declarat.

El sistema SEA requereix un manteniment i un suport constant, i per aquest motiu l'Autoritat Portuària de Tarragona ha licitat i adjudicat aquestes tasques a l'empresa Prodevelop, especialitzada en la integració de tecnologies en port, per un valor de 55.000 euros.

El SEA compta amb uns  3.000 usuaris que es divideixen en els següents perfils d'usuari: el comprador, l'empresa que compra les mercaderies en última instància, ordena el lliurament a la terminal, organitza la recollida dels lots i contracta el transportista per recollir-lo juntament amb la documentació a la terminal portuària. La terminal, l'empresa que gestiona la documentació de les mercaderies i que disposa de les mercaderies emmagatzemades a les seves instal·lacions del Port de Tarragona. El transportista, l'empresa encarregada de la recollida de les mercaderies en els terminals i del seu lliurament al comprador. I el conductor, la persona conduint el camió que recull la mercaderia al Port de Tarragona.