El sector agrícola de la regió de Tarragona disposarà de transport per portar temporers al camp

El protocol per a la campanya de la fruita elaborat per Agricultura i Salut passarà pel Procicat dimecres que ve

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, dit que posarà a disposició dels operadors i «tothom qui està relacionat amb la campanya agrària», el transport discrecional per portar els temporers a treballar al camp. D'aquesta manera, el Govern preveu facilitar el correcte desenvolupament de la campanya de la fruita que comença aquesta setmana en alguns punts de Lleida i Tarragona, facilitant l'accés a finques dels treballadors amb autobusos que només podran registrar una ocupació d'un terç del total de la seva capacitat. El protocol per fer front la campanya amb el coronavirus i que ha dissenyat Agricultura, Salut i agents del sector, se sotmetrà a la seva aprovació dimecres a la reunió del Procicat.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En el marc de la Comissió de Territori del Parlament que s'ha celebrat aquest dilluns de forma telemàtica, el conseller Calvet ha posat de manifest que la mobilitat forma part de la «complexitat» amb què s'afronta la imminent campanya de la fruita a les terres de Ponent i llocs de Camp de Tarragona i l'Ebre, en convivència amb la pandèmia de la Covid-19. És per això que el Departament ha posat a disposició del sector el servei discrecional de transport públic per fer arribar els temporers a les finques i garantir així les mesures de seguretat per evitar contagis del virus mentre es fan els trasllats. La proposat s'integrarà en el protocol que està dissenyant el Govern per a la campanya i que passarà dimecres pel Procicat.

"La dràstica decisió de les editorials de TGN per la crisi del coronavirus" "Lorena Roldán confessa: «Ara pensar en eleccions queda massa lluny»"