GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Senat dona llum verda a la creació de l'Agència de Seguretat Química

La cambra alta ha aprovat una moció per «reforçar la seguretat industrial»

El Senat espanyol ha aprovat, aquest dimarts, 25 de febrer, una moció, signada conjuntament per ERC, PSOE, Junts per Catalunya, Comuns, Ciutadans i PNB, en la qual s'insta al Govern central «a estudiar la possibilitat de crear una entitat consultiva de seguretat industrial per enfortir, si fos necessari, els requisits tècnics de seguretat industrial aplicables a la indústria química».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Es tracta de l'Agència de Seguretat Química que l'equip de govern municipal de Tarragona va proposar, una setmana després de la greu explosió química d'IQOXE a Tarragona, al president del govern espanyol. El Partit Popular i VOX van votar en contra de la moció aprovada a la cambra alta espanyola, argumentant que el nou organisme hauria de ser de competència estatal i no de gestió autonòmica. 

 

«Nucli europeu»

El text aprovat al Senat també recull, segons ha explicat el senador de Junts per Catalunya, Josep Lluís Cleries, «estudiar davant la UE la creació d'un nucli europeu de recerca i excel·lència en matèria de seguretat de les empreses químiques, ubicat a Tarragona, que permeti donar suport sobre seguretat química davant d'accidents d'aquestes característiques».