Pla general de la zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE a La Canonja, sis mesos després del sinistre

La CGT torna a endurir el to contra IQOXE: «Intenten desacreditar els testimonis dels treballadors»

El sindicat, que és acusació popular del cas, creu que les al·legacions de l'empresa química «no tenen cap fonament»

Duríssim comunicat del sindicat CGT contra l'empresa química IQOXE a pocs dies de complir-se deu mesos de la tràgica explosió al Polígon Sud de Tarragona. El sindicat, que va mesos va anunciar que es personaria com a acusació popular en el cas judicial que haurà d'investigar els fets, s'ha tornat a manifestar en termes molt agres contra la companyia després d'escoltar l'estratègia de defensa de l'empresa, que manté que el sinistre «era imprevisible». Per a la CGT, les al·legacions d'IQOXE «no tenen cap fonament» i «només intenten desacreditar els testimonis dels treballadors i l'informe dels Mossos d'Esquadra».

El sindicat ha tornat a acusar l'empresa d'una «política empresarial d'augment de producció i de reducció de costos i recursos» que seria la responsable d'un manteniment insuficient i d'unes condicions de seguretat laboral precàries, sempre segons el comunicat de la CGT. «Discrepem de les al·legacions que fa IQOXE», insisteixen. La veu sindical, visiblement encès, ha demanat finalment «la màxima independència» al procés judicial que haurà de sentenciar un cas encara obert. L'acusació popular no ha trigat a sortir al pas dels darrers trontolls i petits girs d'un dels episodis més importants del 2020 a l'hemisferi Sud del país.


Comentaris