El sindicat sanitari USITAC demana un segon ginecòleg a l’Hospital Lleuger de Cambrils

L'ICS no preveu incorporar cap reforç addicional a l'àrea cambrilenca | «El servei no està saturat», tranquil·litzen des del centre
La façana de l'Hospital Lleuger de Cambrils destaca per un disseny modern i amb molta llum | Angel Ullate

 

El sindicat sanitari USITAC demana incorporar més personal mèdic al servei de ginecologia de l’Hospital Lleuger de Cambrils. La delegada i portaveu del col·lectiu, Elisabet Segura, ha lamentat a TarragonaDigital.com que l’atenció en aquesta especialitat «és totalment insuficient» al centre cambrilenc. El responsable dels recursos humans de l'àrea, en aquest cas, és l’Institut Català de la Salut (ICS), qui ha confirmat a TarragonaDigital.com que no té previst realitzar cap incorporació ni reforç.

 

 

El Lleuger disposa actualment d’un ginecòleg que presta atenció mèdica quinze hores a la setmana, i del suport d’una llevadora del centre com a personal auxiliar. «Fa sis anys, el servei estava en millors condicions que ara», dispara la portaveu d’USITAC.

 

Una baixa per jubilació del 2013 que mai es va suplir al Lleuger de Cambrils

Segura lamenta que «des de finals de l’any 2013, el nombre de ginecòlegs al Lleuger es va reduir de dues a una persona», per jubilació, i que «en cap moment s’ha contractat a una segona persona per recuperar les condicions del servei». Fonts de l’Hospital Lleuger treuen ferro i matisen que, si bé abans hi havia 20 hores de ginecòleg a la setmana, ara n’hi ha 15 i el servei no es troba desprotegit.

 

El centre de Cambrils aposta per l'atenció primària especialitzada com a model de salut pública | Angel Ullate

 

«Ara mateix, dos matins a la setmana no són suficients per assumir les necessitats de Cambrils», reclama la portaveu sindical. «Al municipi hi viuen més de 17.000 dones, i tota l’atenció que no pot realitzar el ginecòleg o bé passa a mans de les llevadores o bé es deriva a l’Hospital Sant Joan de Reus», exposa. Des del Lleuger aclareixen que «el servei no està saturat». «De fet, teníem més llista d’espera fa cinc anys», apunten.

 

L’hospital treu ferro: «el servei no està saturat: teníem més llista d’espera fa cinc anys»

Des del sindicat USITAC subratllen que no persegueixen un servei de ginecologia nou, sinó retornar al que estava en marxa abans del 2014. «Hi havia un molt bon servei, que creiem que Cambrils es mereix recuperar», proposa Segura. Amb aquest propòsit, han recollit més de 1.300 signatures que li faran arribar pròximament a la Consellera de Salut, Alba Vergés, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el gerent del CatSalut a Tarragona i el gerent de l’ICS a Barcelona.

 

L’ICS assegura que el nombre de professionals assignats per centre depèn «d'unes fòrmules de càlcul en funció de la població que atenen i de la cartera de serveis que treballen». «En el cas concret de Cambrils, el número d'hores de professionals de ginecologia assignades és el que es necessita per la població que atenen i els serveis que treballen», valoren fonts de l'Institut a aquest mitjà. Tot i la reclamació sindical, doncs, no està previst el doblament dels professionals de ginecologia a l'Hospital Lleuger.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana