Els sindicats reclamen a la indústria química de TGN que «vagi a màxims» en seguretat per evitar més morts

Unes 150 persones es concentren davant d'IQOXE per protestar per l'accident mortal de dimecres
CCOO i UGT han exigit més seguretat a la indústria davant l'entrada d'IQOXE | Àngel Ullate

Unes 150 persones s'han concentrat aquest divendres davant les portes d'IQOXE per reclamar més seguretat a les empreses químiques de Tarragona i per recordar la víctima de l'accident laboral de dimecres a l'empresa IQOXE Emulsiones Poliméricas,a Vila-seca. És la cinquena persona que perd la vida en un sinistre laboral en poc més d'un any al complex petroquímic.

La convocatòria ha anat a càrrec dels sindicats CCOO i UGT, que han reclamat a les empreses que vagin «a màxims» en termes de seguretat laboral. A les portes de la companyia han fet un minut de silenci, en el qual també hi han participat treballadors de Dominion Global, l'empresa subcontractada per IQOXE en la qual treballava la víctima homenatjada.

Prop de 150 manifestants han seguit la convocatòria sindical | Àngel Ullate

Els sindicats majoritaris dins el sector no han dubtat a tornar a sortir al carrer «per condemnar l'accident, exigir més seguretat i manifestar el nostre condol i suport als companys i companyes de la víctima» després de conèixer el fatal desenllaç de la víctima, un treballador veterà que revisava el muntacàrregues i que, per causes que encara es desconeixen, va caure pel forat des d'una alçada de vora els 10 metres. Els Mossos d'Esquadra ja han iniciat una investigació dels fets.

"Última hora: Notable augment dels casos de coronavirus a TGN" "«Prou precarietat!»: professors de la URV protesten davant el Campus Catalunya"