Pla general d'IQOXE després de l'explosió

«La seguretat a la química i unes condicions laborals dignes», el clam dels sindicats per a la vaga del 19-F

UGT i CCOO convoquen assemblees a Torreforta per encaminar la protesta històrica de la setmana vinent

Els sindicats majoritaris —Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT)— ja comencen a moure fitxa de cara a la històrica jornada de vaga a la indústria química de Tarragona, la primera que es convoca en el sector a conseqüència de la tràgica explosió d'un reactor a IQOXE, a la Canonja, el passat 14 de gener. CCOO va celebrar aquest dilluns al vespre una assemblea de delegats per definir el rumb del seu 19-F. Aquest dimarts al matí ha estat el torn de l'UGT.

Les assemblees han decidit el to i el focus de la protesta, que els sindicats han coincidit a situar en la reclamació en «garantir la plena seguretat a la indústria química i vetllar per unes condicions laborals dignes» que posin fre a la precarietat laboral denunciada de forma constant pels mateixos sindicats. En l'assemblea de Torreforta, el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha advocat per canviar la reforma laboral per satisfer les reclamacions que ja han avançat.

19-F: L'explosió d'IQOXE força la primera vaga de la història al sector químic de Tarragona

Álvarez ha defensat el futur de les empreses del Camp de Tarragona, però ha advertit que «si hi ha més accidents, el polígon perillarà», perquè aleshores, ha dit, la ciutadania li girarà l'esquena. En l'assemblea, s'ha incidit en la necessitat que hi hagi més inspeccions i que es faci una revisió del PLASEQCAT en la qual hi participin els representants dels treballadors. El to de CCOO va ser molt similar aquest dilluns al vespre al mateix Centre Cívic.

La del dia 19 serà la primera vaga del sector químic de Tarragona. L'explosió d'IQOXE, un cas encara sota secret de sumari i en fase d'investigació judicial, va causar tres morts i diverses persones ferides per causes que encara es desconeixen.

També et pot interessar


Comentaris