El subministrament d'aigua de Tarragona, restablert després de 40 hores d'avaria al Baix Ebre

Divendres al matí es va trencar una gran canonada a l'Ampolla | 63 municipis han subsistit amb reserves pròpies
Imatge de la canonada afectada, a l'Ampolla | ACN

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha anunciat aquest dissabte a la nit que per fi ha restablert totalment el subministrament d'aigua als seus consorciats després d'haver resolt l'avaria d'una canonada a l'Ampolla (Baix Ebre) que es va produir divendres al matí. La resolució del problema ha culminat unes 40 hores després de la incidència, que ha fet que durant aquest temps els 63 municipis i 26 empreses que formen part del CAT hagin hagut d'abastir-se amb mitjans propis.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El problema va començar cap a les tres de la matinada de divendres, quan va rebentar la canonada principal de la xarxa a l'altura de l'Ampolla, que va causar una forta baixada d'aigua pel municipi i va afectar una vintena de vehicles i mobiliari urbà. La reparació, descrita pels responsables com una actuació «molt complexa», forçava a tallar el subministrament de la canonada i obligava als beneficiaris a fer servir recursos propis per mantenir actiu el servei d'aigua als seus municipis durant els prop de dos dies que la canonada trencada no ha pogut funcionar.

 

 

Més de 60 municipis del territori han hagut de subsistir dos dies amb reserves d'aigua pròpies

La reparació s'ha dut a terme sense cap incidència tècnica, i suposa oxigen per a municipis com Calafell o Bellvei, que durant aquest dissabte havien fregat el límit de les reserves d'aigua i van haver de servir-se de fins a cinc camions cisterna addicionals per poder abastir els seus veïns i veïnes. Els dipòsits d'aigua actualment ja tornen a moure's en els nivells adequats, afirmen els responsables, i l'abastiment d'aigua potable als 63 municipis i 26 empreses del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre afectats torna a ser ja una realitat.

 

També et pot interessar

"🔴«Només som terra de pas»: TGN i l'Ebre es remouen contra la nova connexió ferroviària" "🚰❗ AIGUA TGN: Es preveu restablir el subministrament a la mitjanit"