Imatge aèria de la superfície dle Port de Tarragona amb la nova terminal

La superfície del Port de Tarragona creix fins als 37.963 metres quadrats amb el Moll de Balears

La nova terminal doblarà el nombre de creuers que hi poden atracar i les seves dimensions

Ports de l'Estat ha aprovat la nova delimitació d'espais d'ús portuari (DEUP) del Port de Tarragona, que ha augmentat fins als 37.963 metres quadrats després de l'ampliació del Moll de Balears —que entrarà en funcionament al juny—, segons ha comunicat el Port aquest dijous. Aquest document forma una foto fixa de les zones de servei  del Port i en regula les activitats, en determina la delimitació i en defineix els usos.

El moll permetrà augmentar la capacitat de rebre viatgers  perquè compta amb una línia d'atracament de 700 metres, la qual cosa doblarà el nombre de creuers que hi poden atracar simultàniament, a més de permetre l'entrada a port dels creuers  amb les dimensions més grans del món.

L'última actualització del DEUP del Port es va fer el 2019 i encara no recollia el projecte  del Moll de Balears perquè la normativa vigent apunta que tan sols pot reflectir obres  executades o amb un tramitació molt avançada. El Moll de Balears compta amb una superfície de quatre hectàrees i està previst que rebi diferents tipus de trànsit, inclosos sòlids a doll i altres tipus de mercaderies. És la seva gran virtut: que s'ha dissenyat com una terminal multipropòsit malgrat la prioritat d'ús per als creuers.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!