Imatge del complex petroquímic nord

Una suposada «explosió» al polígon petroquímic nord escampa dubtes i temor a les xarxes

Un popular perfil d'Instagram va fer córrer la 'notícia', acompanyada d'una fotografia de la torxa de seguretat de Repsol

Incertesa i temor a les xarxes socials per una publicació en un perfil d’Instagram on s’afirmava, sense matisos ni comprovacions, que hi havia hagut una «explosió a la Repsol de Tarragona». La declaració dels responsables del compte, un perfil dedicat a la ciutat de Reus amb més d’11.500 seguidors i que comparteix assíduament mems i successos del municipi, va causar gran revolada durant el vespre d’ahir dimecres, 28 d’abril. I és que, acompanyant l’estrident titular s’hi veia la gran flama de la torxa de seguretat de l'empresa, al polígon petroquímic nord, activada durant l’última jornada per una aturada programada.

L’AEQT, que havia informat d’aquesta operació prèviament, va confirmar a TarragonaDigital que no s’havia registrat cap mena d’incident a les indústries químiques tarragonines i que, tot i l’espectacularitat de la flamarada, es tractava d’una actuació normal i rutinària. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), precisament, havia rebut al migdia d’ahir dimecres un comunicat de Repsol que ja preveia una possible activació de la torxa de seguretat durant les dotze hores següents.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Esborren el 'post' d'Instagram

El perfil d’Instagram que va qualificar d’«explosió», sense miraments, la maniobra al complex de la Pobla de Mafumet i que va desencadenar la por i els interrogants entre els seguidors i usuaris de la zona, va esborrar la publicació posteriorment i la va substituir, de matinada, per una captura de la piulada de l’AEQT, on s’informava degudament de l’aturada programada de Repsol.