Imatge d'una carretera nevada

Suspenen el transport escolar al Priorat, Terra Alta, Conca de Barberà i alguns municipis de l'Alt Camp

El temporal Filomena ha deixat importants gruixos de neu a les comarques tarragonines

Els Consells Comarcals del Priorat, la Conca de Barberà, la Terra Alta i Alt Camp  han decidit suspendre el transport escolar aquest dilluns després dels importants gruixos de neu que ha deixat el temporal, segons han informat Protecció Civil i els propis consells comarcals. Tots els centres que tinguin subministraments  quedaran oberts per als alumnes que puguin arribar, han apuntat a l'ACN fonts d'Educació.

En el cas de l'Alt Camp, no es podran realitzar les rutes de Querol i Mont-ral, els dos municipis més elevats de la comarca i els més afectats per la nevada. Al Priorat  són 14 rutes escolars, que afecten 400 alumnes.

Les escoles obriran amb serveis mínims a la Terra Alta amb el professorat propi de cada municipi per poder cobrir les necessitats de pares que han d'anar a treballar, ha indicat a l'ACN Neus Sanromà, presidenta del consell comarcal.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En el cas de la Conca de Barberà, es tracta de 20 rutes que porten 453 estudiants. S'ha pres aquesta decisió en aquesta comarca perquè hi ha moltes carreteres secundàries que no estan en condicions.


 

També el suspenen a la Noguera, Garrigues i l'Urgell

En la mateixa direcció que les comarques tarragonines s'ha decidit a la Noguera, Garrigues i l'Urgell, els quals s'han vist afectats pel temporal Filomena. A l'Urgell la mesura afectarà 24 rutes que transporten 571 estudiants de centres de primària i secundària. Segons ha explicat el president de l'Urgell, Gerard Balcells, «s'ha decidit una mesura general per no posar en risc» els alumnes i xofers dels busos. A banda dels gruixos de neu, també es preveu que es puguin formar plaques de gel amb la baixada de temperatures.
 


Les escoles obriran amb serveis mínims a la Terra Alta amb el professorat propi de cada municipi per poder cobrir les necessitats de pares que han d'anar a treballar, ha indicat a l'ACN Neus Sanromà, presidenta del consell comarcal. Queden suspeses set rutes, amb 245 estudiants.