INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Tarragona, la regió de l'Estat on més baixarà la contractació durant la campanya de rebaixes 2020

Prop de 2.600 treballadors temporals s'incorporaran al mercat | L'any passat en van ser gairebé 3.000
Prop de 2.600 contractes temporals se signaran a la demarcació de Tarragona durant els mesos de febrer i març per cobrir la campanya de rebaixes | TarragonaDigital

 

 

A cap demarcació de l'Estat espanyol caurà tant la contractació temporal de cara a la campanya comercial de rebaixes —gener i febrer de 2020— com a Tarragona. Aquesta és la principal conclusió que es deriva de l'informe que ha realitzat l'empresa de recursos humans 'Randstad', habitual en aquests estudis d'estadística, i que ha fet públic aquest dilluns, 30 de desembre. Està previst que arreu de la demarcació se signin 2.590 contractes, lluny dels 2.923 que es van efectuar un any enrere.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La baixada, d'un 11,4% respecte als registres de fa només dotze mesos, és la més pronunciada arreu de l'Estat. De fet és Catalunya la comunitat on més caurà la contractació (un 7,2%, calculen), però la davallada de Tarragona és molt superior a la de Barcelona i Girona —Lleida és l'única regió catalana on la contractació millorarà enguany—. D'aquesta manera es frenaran sis anys de creixement progressiu i, si bé les dades a Tarragona seran millors que en la immensa majoria d'anys analitzats, mostren una passa enrere molt clara respecte a l'exitosa campanya del 2019.

 

Els contractes temporals per rebaixes cauran un 7% a Catalunya i s'enfonsaran un 11,4% a Tarragona

Si bé els contractes temporals cauran a Catalunya i es desplomaran a Tarragona en particular, les dades fan preveure una bona campanya comercial durant les rebaixes post-Nadal a la demarcació. La gran majoria d'aquestes contractacions van relacionades al comerç electrònic, el gran dinamitzador del sector, i les competències digitals són la gran arma laboral de l'any, avisen els experts. Els sectors del comerç, el transport i la logística s'emporten la gran majoria dels treballadors i treballadores de la campanya.

 

En total, s'esperen prop de 26.000 contractes temporals a Catalunya amb motiu d'aquest període extraordinari, lluny dels prop de 28.000 que es van signar durant el gener i febrer de l'any 2019 al país.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana