Imatge del conseller d'Educació, Josep Bargalló

Tarragona estrenarà al setembre un 'batxillerat professionalitzador' en futbol

Educació anuncia una bateria de novetats | Hi haurà més instituts-escola i més oferta a la FP

El Departament d'Educació de la Generalitat té entre mans una petita revolució del mapa educatiu de les comarques de Tarragona. De cara al pròxim curs que s'iniciarà al setembre, la Conselleria que encapçala el torrenc Josep Bargalló ha anunciat que entraran en marxa dos nous  instituts-escola a la demarcació, que es reforçarà l'oferta de  formació professional  i que s'instaurarà una nova branca de batxillerat professionalitzador de nova creació, entre altres novetats i asos a la màniga.

Especialment curiosa és aquesta darrera creació, un nou format de batxillerat  de tres anys que combina aquests estudis amb una especialització equivalent a un grau mitjà o un títol de tècnic esportiu. La doble titulació només la realitzaran els instituts Cal·lípolis i Campclar  de Tarragona, de forma conjunta, en les modalitats de Ciències i Tecnologia i la modalitat esportiva de futbol. És una oferta totalment nova.

Cambrils i Coma-ruga tindran dos instituts-escola de cara al pròxim curs acadèmic

A més, s'ha escoltat una llarga reivindicació de famílies i professorat i al setembre començaran a rodar dos nous institut-escola a Cambrils i Coma-ruga, que oferiran un model educatiu continu des dels tres fins als setze anys i agrupen els dos centres en un. Amb aquestes dues incorporacions, el Camp de Tarragona ja tindrà set instituts-escola en funcionament.

Quant a la formació professional, s'incrementa l'oferta amb un nou centre específic sobre Estudis Aqüícoles i Ambientals a Sant Carles de la Ràpita i diversos estudis nous en Química i Salut Ambiental  (Reus), Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma (Reus), Màrqueting i Publicitat (Tarragona), Integració Social (Falset) i Ensenyaments Esportius, especialitzat en tècnics de vela (Salou).

Més oportunitats per a la inserció laboral dels joves amb més dificultats

Les novetats educatives per al pròxim curs tampoc obliden l'alumnat (16-20 anys) amb una  discapacitat intel·lectual lleu i necessitats educatives especials, per a qui han hanilitat una nova opció d'Auxiliar de Manteniment d'Instal·lacions Esportives a l'Institut Narcís Oller de Valls.

A més, també agafen volada altres programes com el de retorn als estudis  de joves que van abandonar en el seu dia les aules amb itineraris de formació i inserció laboral com el d'Auxiliar de vivers i jardins a Cambrils, adreçat a joves d'entre 16 i 21 anys.