La corba de l'ERTO no s'atura a Tarragona: 3.200 expedients i més de 19.200 treballadors afectats

Aquest dilluns se n'han presentat 107 més
Tarragona suma un centenar d'ERTO aquest dilluns | Laia Solanellas

 

Les comarques de Tarragona segueixen sumant expedients de regulació temporal (ERTO). Aquest dilluns, 23 de març, se n'han registrat 107 més respecte ahir diumenge (3.092), arribant a la xifra total de 3.199. Aquests més de tres milers d'expedients afecten un total de 19.279 treballadors tarragonins, que han vist interromput el seu contracte de feina de manera temporal a causa de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol, que ha obligat a milers d'empreses a aturar la seva activitat durant setmanes.

 

A nivell de Catalunya, la xifra ha passat dels 25.160 registrats aquest diumenge, als 26.290, segons dades del Departament de Treball de la Generalitat. En total, els expedients afecten 195.999 treballadors d'arreu del territori català. 

 

Davant la situació excepcional provocada per la pandèmia del coronavirus, el govern espanyol va flexibilitzar l'aplicació dels ERTO, a més que els treballadors afectats tindran dret a cobrar l'atur encara que no compleixin el període de cotització mínim exigit. A més, no es considerarà com a consumit el temps que duri la percepció a aquesta prestació.