EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Cremen imatges del rei Felip VI a Tarragona i Reus per la seva visita a Barcelona

S'han realitzat concentracions a la plaça Mercadal i a la Imperial Tàrraco
Unes 300 persones es manifesten a Reus | Adrià Morte

La visita del rei Felip VI i tota la família reial a Catalunya ha provocat reaccions de rebuig arreu del territori, principalment, a Barcelona, on s'està realitzant la gala dels Premis Princesa de Girona al Palau de Congressos de la capital catalana. En aquest, a més, s'esperen les primeres paraules en català de la princesa Elionor en un acte públic. 

 

 

En conseqüència de la presència dels monarques, s'han realitzat concentracions a Tarragona, a la Imperial Tàrraco, i a Reus, a la plaça Mercadal. En aquestes, a més, s'ha animat als manifestants a portar una fotografia del Borbó i un encenedor per poder cremar imatges seves. A més de les imatges de Felip VI, també s'han cremat algunes banderes d'Espanya.

 

 

Mig miler de persones tallen la Imperial Tàrraco

Tarragona ha concentrat unes 500 persones a la Imperial Tàrraco en rebuig de la presència del rei Felip VI i la família reial a Barcelona. Tots els manifestants han tallat el carrer i la Guàrdia Urbana ha realitzat desviaments per la rambla Lluís Companys.

 

 

El mig miler de concentrats, en forma de rebuig, s'han posat corones de cartolina al cap. En un moment, s'han posat a cremar imatges del rei Felip VI i corones enmig de la plaça tarragonina.

 

Unes 500 persones rebutgen a Tarragona la presència del rei Felip VI a Barcelona | Gerard Recasens

 

Es posen corones per rebutjar al rei | Gerard Recasens

El Mercadal aplega 300 persones per protestar la visita del rei

A Reus unes 300 persones s’han reunit a la plaça del Mercadal de Reus per protestar per la visita del rei Felip VI. En primer lloc s’ha fet lectura d’un manifest per rebutjar la seva presència i després s’ha procedit a cremar fotografies de la família reial a crits de «visca la república catalana». També s’ha fet una cassolada i utilitzat xiulets.

 

 

Protesten contra la visita del rei Felip VI a Reus | Adrià Morte