Prop de 3.000 dones del Camp de Tarragona van ser ateses l'any passat per casos de violència masclista

La presidenta de l'ICD demana més esforços per «erradicar una violència que sovint és encara invisible»
La Taula contra la Violència Masclista del Camp de Tarragona s'ha reunit aquest dilluns | Toni Cabanillas

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez, ha visitat de manera oficial aquest dilluns Tarragona —per primera vegada des que és al càrrec— per encapçalar la darrera trobada de l'any de la Taula institucional per a l'Abordatge de la Violència Masclista al Camp de Tarragona. Ho ha fet de la mà d'altres personalitats com el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i diversos representants institucionals de la Generalitat, Diputació, consells comarcals i col·legis professionals.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Martínez ha confirmat, poc abans de l'inici de la reunió, que les darreres dades actualitzades  consoliden com «han pujat el nombre de denúncies i de detencions per casos de violència masclista», un fet que no atribueix a què hi hagi més o menys violència sinó a «un grau més elevat d'informació i de recursos a l'abast de les víctimes» al qual s'han pogut acollir.

El 2019 al Camp de Tarragona: Més de 2.660 víctimes ateses al SIAD, més de 600 trucades al telèfon d'urgència

La presidenta de l'ICD ha reivindicat la prioritat de «prevenir, visibilitzar i atendre les víctimes» en cadascuna de les accions que es prenguin. Laura Martínez ha demanat implementar més esforços per «erradicar una violència que sovint és encara invisible» i ha recordat que «mai sabrem el nombre real de víctimes que hi poden haver», més enllà de comptar els casos documentats i denunciats que només representen un percentatge reduït de la magnitud de la xacra.

Segons les dades facilitades per l'Institut Català de les Dones, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) va atendre un total de 2.260 víctimes de violència masclista l'any passat, mentre que la línia telefònica específica adreçada a aquestes denúncies —el 900 900 120— va superar les 600 trucades rebudes arreu del territori. La mesa ha reivindicat «la necessitat de conscienciació» com a camí a recórrer de cara al futur en aquesta matèria.

També et pot interessar

"🏭IMPORTANT: La química de TGN demana un gest al nou govern per «poder competir a Europa»" "Les cases rurals de les Terres de l'Ebre registren un 30% d'ocupació per la Puríssima"