Pla general de l'exterior del Tinglado 2 del Moll de la Costa, seu provisional del Museu del Port

El Tinglado 2 obre les portes aquest 11 de setembre com a seu provisional del Museu del Port

Serà la seu temporal mentre durin les obres de reforma integral del museu

El Tinglado 2 del Moll de la Costa es converteix de manera provisional la seu del Museu del Port de Tarragona, i reobrirà aquest mateix divendres, 11 de setembre. Mentre durin les obres de reforma integral del Museu per dotar-lo d'una museística més adaptada als nous temps, el Tinglado 2 esdevindrà temporalment la seu d'aquest emblemàtic espai cultural fins que s'inauguri el nou museu, les obres de rehabilitació del qual està previst que estiguin acabades a finals d'any. 

Els darrers mesos el personal del Museu del Port ha estat treballant al Tinglado 2 per adaptar l'exposició museística a aquest espai. A més, s'han millorat aspectes de l'edifici, com ara els tancaments de les portes metàl·liques, la porta d'accés, la recepció, la creació de nous espais polivalents. També s'ha millorat la façana, on ara s'hi poden veure imatges vinculades al fons patrimonial del Museu del Port. 

Història portuària, vaixells, oficis antics i activitat comercial del Port, l'exposició al Tinglado 2

L'exposició que es mostrarà a aquesta seu provisional reprodueix el discurs museístic mostrat fins ara al Museu del Port. Només entrar a l'exposició, la llum del far dona la benvinguda als visitants, i a continuació s'exposen diversos tipus de vaixells i sistemes de propulsió. També s'exposa el model presentat el passat mes de novembre, el mercant Mont-sant, de propulsió a vapor al costat de la vela i el rem. A continuació s'ha recreat una retrospectiva del comerç del Moll de la Costa, del qual el propi Tinglado 2 en formava part, així com elements de l'ofici de boter, mestre d'aixa, remendadores i cosidores de sacs. També hi tenen lloc elements de la història portuària, del món de la pesca i de l'esport. Finalment, i amb motiu del 150è aniversari de la Junta d'Obres del Port de Tarragona, es projecten vídeos relacionats amb l'activitat comercial actual del Port.

La pandèmia del coronavirus també ha obligat a reformular les activitats educatives que es duen a terme al Museu del Port. D'aquesta manera, un equip de professionals ha estat treballant per oferir una oferta educativa online, l''Educa Digital del Museu del Port'. En aquest espai a Internet els professors poden trobar els recursos necessaris perquè els alumnes puguin jugar i aprendre amb les activitats en línia. Aquest nou recurs educatiu estarà disponible durant tot el mes de setembre.

Així doncs, aquest divendres, 11 de setembre, reobrirà al Tinglado 2 el Museu del Port, amb un horari de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores fins a finals de setembre, mentre que a partir de l'octubre i fins al mes de maig l'horari és de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. A més, els diumenges i festius està obert d'11 a 14 hores.


Comentaris