Imatge de la Torre del Rellotge del Port de Tarragona

La Torre del Rellotge del Port de Tarragona es converteix en la nova imatge del Cupó Diari de l'ONCE

La nova sèrie del Cupó Diari integra 50 rellotges emblemàtics de l'estat | 5,5 milions de cupons portaran el Rellotge del Port

La Torre del Rellotge del Port de Tarragona  és la nova  protagonista del  Cupó Diari de l'ONCE. El passat 28 de desembre, el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Enric Botí, va lliurar una imatge emmarcada del cupó al president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

A l’acte també han assistit Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona; i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

A partir d'avui,  7 de gener, es pot comprar la nova sèrie del Cupó Diari  de l'ONCE amb el nom de 'Ciutats en punt i hora', amb la Torre del Rellotge del Port de Tarragona com a primera protagonista. 5,5 milions  de cupons portaran imprès aquest símbol tarragoní.

La nova sèrie, corresponent al Cupó Diari, de dilluns a dijous, integrarà imatges de 50 rellotges emblemàtics. La sèrie va començar el passat mes de març del 2019 i durarà fins aquest any 2021.

El paper fonamental dels rellotges per a les persones cegues

El Rellotge  del Port se suma altres importants a Catalunya, com la  Torre del Rellotge de Barcelona; el rellotge del Campanar de La Seu Vella, a Lleida, i el rellotge de la Torre de Sant Roc de Castellfollit de la Roca, a Girona.

El motiu principal d'aquesta sèrie és recordar el paper fonamental dels rellotges com a «màquines de precisió». «Al llarg dels anys han estat guia i punt d'informació per a les persones  cegues que, gràcies a les seves  campanades, podien i poden conèixer l'hora  del dia en què es troben», expliquen des de l'ONCE.

La singularitat del  Rellotge  del Port l'han dut a catalogar-lo com a Bé Cultural  d'Interès Local. En forma de  torre  cilíndrica sobre un pòdium, s'alça damunt de tot amb una cornisa que sustenta un cub de pedra que presenta un  rellotge  a dues cares i un mapamundi a les altres dues. Al capdamunt de tot hi ha les campanes.

5,5 milions de cupons amb el rellotge tarragoní

El Rellotge del Port  serà present en 5,5 milions  de cupons  del Cupó Diari. L'ONCE ofereix, per un euro i mig, 55 premis de  35.000 euros  a les cinc xifres. A més, si hom prefereix pagar mig euro més, pot optar a 'La Paga' de  3.000 euros al mes durant els pròxims  25 anys, que s'afegiran al premi de 35.000 euros.

19.000 agents són els encarregats de vendre els cupons, 2.500 dels quals es troben a Catalunya. Gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV) el client pot escollir,  a l’instant, el número que més li agradi. Així mateix, es poden adquirir des de la  pàgina web  oficial de joc de l’ONCE i establiments autoritzats.