GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El trasllat de Medicina al Campus Bellissens de la URV, en espera

La Universitat ho condiciona a la capacitat econòmica per executar-lo | S'està esperant que la Generalitat s'hi impliqui
Facultat de Medicina de la URV | Google Maps

 

El trasllat de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili no té calendari. El projecte fa anys que està al punt de mira tant de la universitat com de l'Ajuntament de Reus, però ara mateix no té el finançament necessari per dur-se a terme. Perquè no quedi desat en un calaix, la URV s'ha posat en contacte amb la Generalitat de Catalunya per saber la disponibilitat de finançament, una consulta que fins ara no ha tingut resposta.

 

La rectora de la URV, María José Figueras, ha explicat en una entrevista a Canal Reus TV que el trasllat de Medicina a la zona de l'Hospital Sant Joan no està previst perquè els fons FEDER «s'han congelat». Es tracta, segons han aclarit fons de la universitat a TarragonaDigital, de la prioritat a l'hora de buscar finançament per no haver de costejar-ho només la URV

 

La nova facultat, centre de recerca

A finals de l'any passat s'esperava que s'obrís una convocatòria d'aquests fons europeus destinada a «obres relacionades amb la recerca», segons la rectora. Es tracta de l'àmbit al voltant del qual es volia vertebrar la nova facultat. La idea és que es pugui potenciar la seva relació amb l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i que faci créixer l'actual Campus Bellissens.

 

Ara mateix, des de la URV s'espera una resposta de la Generalitat. La universitat ha consultat al govern català quina disponibilitat financera hi ha. Quan rebin la resposta sobre si hi ha fons o no i de quina quantitat es pot disposar, els òrgans de govern de la URV prendran una decisió al respecte. S'està esperant, segons María José Figueras, «que surti la possibilitat que necessitem, un cofinançament per tirar endavant un projecte tan ambiciós com l'ampliació de la facultat de medicina».

 

S'adequarà la Facultat de Psicologia

Les obres de la Facultat de Psicologia tampoc tenen calendari, però sí que compten amb el pressupost necessari per adequar-les. Si bé no hi haurà edifici nou a curt termini, s'arranjarà l'actual per modernitzar-lo. Les aules de Sant Pere i Sant Pau, darrere de la part principal del Campus Sescelades, es consideren antigues i mancades d'una reforma.