Un treball sobre la història de la Savinosa guanya el premi de recerca Trencadís 2019

És un estudi de la jove alumna Alexandra Rión, del centre educatiu L'Estonnac de Tarragona
Les guanyadores del premi Trencadís 2019 a la recerca tarragonina | Cedida

Alexandra Rión (Col·legi L'Estonnac) i Júlia Belmonte (Col·legi Santa Teresa de Jesús) són les guanyadores del primer i del segon premi de recerca Trencadís 2019 que convoca cada any la Fundació Trencadís i que patrocina la companyia Repsol per a joves de batxillerat i de cicles superiors arreu del territori. Les autores s'emporten 800 i 700 euros, respectivament, i enguany és la tercera vegada que s'atorguen aquests guardons a la investigació emergent tarragonina.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El treball guanyador és un estudi històric sobre l'antic preventori de la Savinosa de Tarragona, especialment enfocat a l'època saniària i tuberculosa en què va estar en funcionament des de principis del segle XX. El valor dels seus edificis, a dia d'avui abandonats i en desús des de fa més de quaranta anys, és un dels grans 'quès' aturats de la ciutat des de fa dècades. El segon premi reivindica la petjada modernista a la capital de la Catalunya Sud.

L'antic preventori de la Savinosa contempla un ampli ventall de possibles usos de cara als pròxims anys

Els Trencadís tenen l'ambició de despertar la vocació per la recerca en els centres educatius de la demarcació i s'adrecen a tots els centres de secundària del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

El valor de la recerca guanyadora és afegit perquè enguany ha revifat el debat del futur de la Savinosa després que els anteriors governs de la Diputació i l'Ajuntament desencallessin 43 anys de barrera i obrissin la porta a modificar el POUM per tal de poder revitalitzar una Savinosa que ja s'albira com a possibles hotels, restaurants o centres sanitaris o educatius, tal com contempla la nova proposta d'usos que es tancarà amb un concurs públic un cop el POUM estigui canviat formalment.

També et pot interessar

"‼🏥El projecte de la URV per ajudar pacients que han patit un ictus" "♿Una lluita constant per trencar barreres: la vida de 31.000 tarragonins discapacitats"