Treballadors de BASF recapten i donen 6.000 euros per al menjador social de Bonavista

El servei solidari ha multiplicat per 6 la demanda d'usuaris des de l'inici de l'estat d'alerta

Unir esforços en favor dels més vulnerables quan les coses vénen mal dades. Amb aquesta premissa s'ha mogut un grup nombrós de treballadors del centre de producció de BASF Tarragona en les darreres setmanes. Han començat a recaptar fons per donar-los al menjador social 'Joventut i Vida' de Bonavista, un servei solidari arrelat a Ponent en el qual TarragonaDigital ja s'havia endinsat i que, des de l'aplicació de l'estat d'alarma del passat mes de març, ha vist com la seva demanda d'usuaris s'ha multiplicat per 6 i ha passat d'atendre vora 330 famílies diàries a haver d'alimentar-ne ara més de 1.800.

La responsable del menjador social, Raquel Quílez, va explicar recentment a aquest mitjà que «ha despertat una nova urgència social» de primera magnitud on «notarem molta gent que ens necessitarà, perquè acumularà mesos sense ingressar res, ha estat colpejada per la nova crisi i s'obrirà una nova situació de perill que ja preveiem». El president del comitè d'empresa de BASF, Miquel Lillo, ha fet arribar el donatiu al servei social i ha estès a Tarragona una pràctica que la multinacional química ha intentat repetir arreu de la resta de centres que té operatius a la geografia espanyola.

"Un projecte comú: el Port de TGN vol liderar la reconstrucció econòmica post-Covid" "No us ho perdeu: La celebració que prepara l'Arxiu del Port pels seus 30 anys"