El TSJC referma que la Diputació de Tarragona no es pot adscriure a l'AMI

Desestima el recurs de cassació contra la sentència que donava la raó a Societat Civil Catalana
El TSJC referma que la Diputació de Tarragona no es pot adscriure a l'Associació de Municipis per la Independència | TarragonaDigital

La sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha refermat que la Diputació de Tarragona no es pot adscriure a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En concret, el TSJC dona la raó al jutjat de primera instància que va anul·lar l'acord de ple de l'octubre del 2015 de l'administració tarragonina pel qual s'aprovava l'adhesió a l'entitat independentista. Aquest acord de ple va ser portat a la justícia per l'entitat Societat Civil Catalana, que li va donar la raó. La Diputació va recórrer la sentència al TSJC que ara reitera la decisió.

El TSJC apel·la a les diverses sentències que ja hi ha hagut al voltant d'aquesta qüestió en diferents municipis de Catalunya, i reitera els arguments d'aquests escrits segons els quals l'objecte de l'AMI sobrepassa els que estan permesos a una administració pública.

Per tot plegat, el tribunal desestima el recurs de la Diputació i imposa a les parts apel·lants el pagament dels costos, amb un topall de 4.000 euros. La sentència no és ferma i s'hi pot presentar recurs. Societat Civil Catalana ha celebrat la sentència a través de Twitter, on ha destacat que el TSJC ha tombat «l'adscripció i les quotes dels municipis» a l'AMI, i que «si insisteixen en aquesta despesa, hi podria haver malversació».

"Els actes atípics del Corpus 2020 que es viuran al Camp de Tarragona" "Les xifres del desconfinament: Tarragona manté a ratlla el coronavirus"