UGT denuncia que els jutjats de la demarcació funcionen «sota mínims» durant l'estiu

El sindicat lamenta que resten 16 places laborals per cobrir arreu del territori durant els pròxims mesos
Imatge d'arxiu de la façana de l'Audiència de Tarragona | TarragonaDigital

 

«Col·lapse», «saturació», «precarietat».  El sindicat de treballadors UGT ha alertat aquest dimarts, 25 de juny, sobre la situació laboral que s'albira en els pròxims mesos a molts jutjats de la demarcació de Tarragona, on denuncien una manca de personal endèmica que compromet el funcionament del servei. «La no reposició de les baixes i la suma dels torns de vacances de la plantilla deixaran els jutjats sota mínims aquest estiu», han lamentat des del sindicat a través d'un breu comunicat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Denuncien que actualment existeixen 16 places vacants sense cobrir als òrgans judicials tarragonins i que això implica «una sobrecàrrega històrica i una situació de saturació». «El Departament de Justícia triga mesos a reposar el personal quan es produeix una baixa, i això aboca els jutjats de la demarcació a una situació de col·lapse», han afegit. Segons el dur comunicat d'UGT, aquesta mancança de personal «incideix directament en el bon funcionament de l'Administració».

 

Endarreriments, suspensions i conflictes, les conseqüències que denuncia el sindicat UGT

L'agrupació de treballadors es queixa que aquest fet genera «endarreriments en tramitacions, suspensions de vistes o conflictes interpersonals entre treballadors». Assenyalen que les places vacants comporten que «no es pot donar sortida als expedients en els terminis adequats per la falta d'efectius» i això impossibilita l'agilitat que els procediments judicials i les sentències requereixen als jutjats penals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. 

 

Durant els mesos d'estiu, és habitual que els serveis es redueixin —no només el de l'àmbit jurídic— i que el personal disponible també minvi per donar acompliment als períodes de vacances que corresponen a tot treballador. El problema, sempre a ulls de la Unió General de Treballadors (UGT), és un mal endèmic que generaria una rutina sota mínims i que encara s'agreuja més amb l'arribada de l'estiu, on les dificultats encara s'agreugen en pujar un esgraó més.

 

També et pot interessar