El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros (dreta), conversant amb el secretari general de la UGT de Tarragona, Joan Llort (esquerra), davant l'Ajuntament de Tarragona.

UGT recorda que encara hi ha 10.000 persones en ERTO a les comarques de Tarragona

Camil Ros s'ha mostrat preocupat perquè «la pandèmia de la precarietat i l'explotació laboral» esdevingui «crònica»

Camil Ros, secretari general de la UGT a Catalunya, s'ha reunit amb l'alcalde de Tarragona i ha participat en una assemblea de delegats sindicals al territori aquest dimecres, 21 d'abril. Durant la seva visita, Ros s'ha mostrat preocupat perquè «la pandèmia de la precarietat i l'explotació laboral» pugui esdevenir «crònica».

Tot i els avenços en la vacunació, el secretari general de la UGT de Catalunya ha advertit que el sector turístic encara no podrà arribar enguany als nivells d'ocupació habituals i ha lamentat que no es plantegin alternatives ni plans de reconversió. Una opció, ha dit, seria promoure que treballadors del sector turístic facin una transició cap a sectors com les renovables.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT a les comarques tarragonines, Joan Llort, ha recordat que encara hi ha unes 10.000 persones en ERTO a la demarcació, la majoria del sector serveis. El dirigent del sindicat ha dit que els preocupen els tancaments de les botigues d'H&M o que els treballadors fixos discontinus d'hotels que no podran obrir puguin acabar engreixant les llistes de l'atur.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

A més, Joan Llort ha lamentat que es comencin a visualitzar «conflictes» posteriors als ERTO com és el cas, ha dit, de l'ERO que ha anunciat Bic Graphic per a mig centenar de treballadors de la planta de Tarragona. Llort tem que arribin més casos d'empreses que «estan externalitzant serveis, acomiaden gent de la pròpia plantilla i donen aquests serveis a empreses subcontractades».