UGT Tarragona avisa: «denunciarem a totes les empreses que no garanteixin la seguretat dels treballadors»

El sindicat portarà els casos detectats a Inspecció de Treball i recorda que «el confinament parcial no vol dir retornar a la normalitat»

La secció sindical de la Unió General de Treballadors (UGT) a Tarragona avisa que, davant la mesura d'alleugerir el confinament que ha decretat el govern espanyol i que aquí esdevindrà efectiva a partir de dimarts 14, «vetllarem perquè totes les empreses duguin a terme les mesures de seguretat necessàries» i alerta que «si es donen casos on això no es respecti, els denunciarem davant la Inspecció de Treball».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

El sindicat ha recordat, a través d'un comunicat, que «les mesures de confinament parcial en cap cas suposen el retorn a la normalitat laboral prèvia a l'emergència» de la Covid-19. La UGT demana que tota empresa que «no estigui en condicions de garantir aquestes mesures de seguretat» s'abstingui de reprendre l'activitat.

 

El sindicat exigeix a les empreses «no fer triar els treballadors entre seguretat o estabilitat laboral»

UGT, en un to molt dur, alerta que «estem parlant d'un problema de salut pública» i exposa que «si una empresa no té els equips de protecció adequats, se li pot treure la llicència d'activitats i denunciar el cas per la via penal». El Govern també ha fet la mateixa recomanació a les empreses en una crida «a la co-responsabilitat» durant les pròximes hores.

 

El sindicat subratlla que «ningú pot fer triar els treballadors i treballadores entre treballar segurs o tenir dificultats per mantenir la seva ocupació», i ha demanat respectar «l'obligatorietat de facilitar els EPI adequats i garantir la seguretat» del personal que s'hagi de reincorporar a la feina. Resolucions d'Inspecció de Treball com la que dona la raó als tècnics de les Ambulàncies Egara han esperonat l'avís a navegants que avui ha fet públic la UGT.