urv

La URV és la 78a millor universitat del món de menys de 50 anys

Segons el Times Higher Education la URV ocupa la posició 78 de les 351 millors universitats de menys de 50 anys | És la segona universitat de Catalunya i de l'estat espanyol

El Young University Ranking del 'Times Higher Education' situa a la Universitat Rovira i Virgili com la 78a millor universitat de menys de 50 anys de vida, aquest rànquing inclou un total de 351 universitats de menys de 50 anys de vida de 60 països diferents que han tret la millor puntuació.  L'estudi avalua les universitats i les puntua en tretze indicadors relacionats amb cinc categories diferents, que són les següents: docència  (entorn d'aprenentatge), recerca  (volum i reputació), citacions  (impacte dels treballs publicats), internacionalització  (del personal, estudiants i professors) i transparència de coneixement i innovació. Cada categoria té un pes específic a l'hora de fer la suma total.

Pel que fa a la plana catalana i nacional, la URV és la segona universitat catalana més ben valorada  en aquest rànquing, només la supera la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona que ocupa l'onzena posició. En el cas de la URV s'ha mantingut exactament amb la mateixa posició respecte a l'any passat, tot i això, ha incrementat el nombre total d'universitats que estan en aquest rànquing. Podeu consultar el rànquing complet en aquest enllaç

Puntuacions en les diferents categories

Com hem dit, l'estudi avalua diferents categories de cada universitat i aquestes són les puntuacions que s'ha emportat la universitat en el rànquing d'enguany: pel que fa a l'àmbit de la docència, la URV s'emporta 31.7 punts ; recerca és la puntuació més baixa amb 29.1 punts; citacions  és la puntuació més alta de la universitat tarragonina amb 76.2 punts; internacionalització  s'emporta 49.1 punts; i, finalment, en l'àmbit de transparència de coneixement i innovació  té 36 punts.  Pel que fa a la puntuació global, s'emporta 45.7 punts. 

El 'Times Higher Education' s'ha convertit en una referència mundial

La llista es va publicar per primera vegada el maig del 2012 i s'anomenava «100 under 50», pretenia demostrar que és possible aconseguir l'excel·lència en un període de temps relativament curt. L'any passat, el rànquing va incloure un total de 250 millors universitats i aquest any la llista s'ha ampliat a 351. Pel que fa a la universitat més ben valorada d'aquest any, repeteix en la primera posició la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong. El rànquing inclou universitats de 60 països diferents i, novament, el Regne Unit és el país amb més institucions representades, concretament, en té 34. 

'Times Higher Education' és una revista setmanal editada a Londres i està especialitzada en Educació Superior. És la publicació britànica més important d'aquest tipus i s'ha convertit en una referència internacional.  La revista elabora una sèrie de rànquing internacions d'universitats a través d'una base de dades.