La URV descarta reprendre les classes presencials per al curs acadèmic 2019-20

Les avaluacions seran online i s'obrirà una convocatòria única per fer exàmens al juliol | Les recuperacions, al setembre
Imatge de la façana del rectorat de la URV | Ismael Llanes

La Universitat Rovira i Virgili (URV) no reprendrà les classes presencials aquest curs acadèmic 2019-2020. La universitat pública de Tarragona ha decidit que tota la seva activitat de docència i avaluació es mantindrà de manera online fins a final de curs, donada la situació d'excepcionalitat i incertesa sobre quant temps s'allargarà l'estat d'alarma a causa de l'emergència del coronavirus.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

També s'habilitarà una convocatòria d'avaluació única per fer exàmens al juliol, amb possibilitat de recuperació al setembre, després que el Consell de Govern de la URV hagi modificat d'urgència aquest divendres el calendari acadèmic del curs. Per als estudiants que estiguin en període de pràctiques, s'analitzarà si en alguns casos poden finalitzar-les mitjançant una sessió formativa per internet o si s'intenten reprogramar per al curs vinent.

El ministre Castells va recomanar als rectors donar per acabat el calendari presencial de forma prematura

La Rovira i Virgili ha seguit el camí d'altres universitats com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) o gairebé la totalitat de les universitats d'Andalusia, que en els darrers dies ja havien pres la mateixa decisió en constatar greus dificultats per salvar el calendari presencial previst.

La rectora de la URV, María José Figueras, davant l'edifici del rectorat | Àngel Ullate

De fet, aquest dijous va ser el Ministre d'Universitats, Manuel Castells, qui va pronunciar-se per recomanar a tots els centres universitaris de l'Estat que consideréssin aquesta possibilitat i que l'activitat docent es fes tota en xarxa fins a final de curs. La competència per aplicar les mesures, però, recau en els rectors i rectores.

D'aquesta manera, la URV es guarda la carta de poder realitzar possibles avaluacions i examens fins al mes de juliol, un calendari del tot atípic i excepcional, en cas que la situació ho permeti i que calgui fer ús d'aquest comodí. La resta d'avaluacions seran totes online, en un escenari de final de curs absolutament inèdit al món universitari.

"❓ L'estudi que desvela els dies que sortim de casa durant el confinament. I vosaltres?" "🏭BRUTAL: Històrica caiguda en picat de la contaminació a TGN ‘gràcies’ al confinament"