GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La URV investeix doctora honoris causa l'aviadora pionera Bettina Kadner

Va ser la primera pilot d'avions comercials a l'Estat espanyol | És la 6a dona que rep la distinció en la història de la universitat
Bettina Kadner ja és doctora honoris causa per la URV des d'aquest divendres | Cedida

 

L'aviadora Bettina Kadner ja és doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Kadner, qui va ser la primera dona pilot d'avions comercials de tot l'Estat espanyol i la segona d'Europa, també va ser una de les figures impulsores del CESDA, el centre adscrit a la URV que va constituir la primera universitat de pilots de tot l'Estat. «És una pionera, i per a nosaltres és un orgull posar en valor a aquelles dones que han ajudat a obrir camí a tantes altres dones», ha destacat aquest divendres, 24 de maig, la rectora María José Figueras.

 

 

L'equip de govern de la URV es va comprometre fa un any, en accedir al càrrec, a incrementar el nombre de dones honoris causa durant el mandat de la rectora Figueras. Bettina Kadner és la sisena dona que rep la distinció d'un total de 44 figures reconegudes en les darreres dècades: un 13% de noms femenins que encara esperen augmentar. «Iniciem un full de ruta cap a la igualtat amb l'objectiu de reconèixer dones de mèrit de la nostra societat», ha avançat la rectora. «Volem que aquest percentatge pugi fins al 20% durant aquest mandat», ha matisat.

 

Bettina Kadner: «La igualtat ja existeix, hem trencat el binomi d'home pilot i dona hostessa»

Kadner ha signat el lliber d'honor de la URV abans de ser investida honoris causa | Toni Cabanillas

La nova doctora honoris causa ha agraït el reconeixement, tot i confessar que no se sent «pionera a consciència, sinó que vaig fer el que m'agradava sense pensar que podia ser d'ajuda per a tantes altres dones més endavant». Kadner ha valorat amb molta naturalitat les dificultats amb què es va trobar durant la seva trajectòria, especialment els inicis, i ha celebrat que l'actualitat referma que «la realitat existeix: hem aconseguit trencar el binomi dels homes pilots i les dones hostesses».

 

L'actual directora del CESDA, Cristina Casamitjana, ha volgut agrair el compromís i el valor de Bettina Kadner mentre el centre feia les seves primeres passes, i ha recordat que són més de 300 els alumnes que han passat per les seves aules des de la seva posada en marxa. «Hem aconseguit que, actualment, el 12% dels alumnes matriculats siguin dones», una dada que contrasta amb «el 3'3% de presència femenina en el sector aeronàutic». «El CESDA ajuda a despertar vocacions, i figures com Bettina Kadner han estat absolutament inspiradores», ha tancat Casamitjana.

 

La rectora Figueras i la directora del CESDA, Cristina Casamitjana, han acompanyat la doctora Kadner | Toni Cabanillas

També et pot interessar