La rectora de la URV, María José Figueras, davant l'edifici del rectorat

La URV farà exàmens de nivell d'anglès a tots els nous estudiants partir del setembre

La rectora defensa «la política del convenciment per sobre de la imposició» en matèria de llengua mesos després de deixar d'exigir el títol del B1

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili ha anunciat en una entrevista a TarragonaDigital.com que la URV començarà a realitzar exàmens de nivell d'anglès a tots els estudiants que entrin a la universitat a partir de l'any que ve. Es tracta d'una mesura, segons ha avançat María José Figueras, per «convèncer i estimular» els alumnes sobre la importància d'aquests estudis des del coneixement del seu nivell real de la llengua.

Es realitzarà un examen de nivell tot just entrar i un altre tot just finalitzar els seus estudis universitaris «per veure si han evolucionat durant la seva estada a la nostra universitat». Es tracta d'una prova interna, sense validesa oficial, però que pretén consolidar-se com una passa endavant per ajudar als universitaris tarragonins a no descuidar l'anglès mentre es formen. Figueras també ha anunciat que s'habilitarà una nova plataforma, oberta i gratuïta, perquè tots els estudiants de la URV disposin d'una nova eina disponible per «practicar i millorar el seu anglès».

La URV ja no exigeix el nivell B1 per graduar-se als alumnes des del mes de març

La mesura es presenta mesos després d'anunciar que la Rovira i Virgili ja no exigeix ni exigirà el nivell B1 d'anglès als seus estudiants per obtenir els títols de grau, un requisit fins ara imprescindible i que suposava un obstacle per a molts universitaris que no ho tenien i, per tant, no disposaven del títol. La rectora Figueras assenyala que aquesta situació suposava un greuge i una desigualtat per als alumnes en comparació a graduats d'altres universitats del país a qui no se'ls exigeix aquest títol.

Tres mesos després de fer efectiva la mesura, el balanç que fan des de la URV és positiu, ja que desenes de graduats sense la titulació de llengua estrangera han pogut sol·licitar el seu títol. La voluntat amb aquests nous exàmens de nivell és que, per molt que ja no sigui imprescindible acreditar l'anglès, els universitaris de Tarragona no el descuidin i trobin altres eines per formar-se.

També et pot interessar