Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La URV tornarà a oferir el curs InserLab per a joves amb discapacitat intel·lectual a partir del novembre

La formació, pionera a l'Estat, es va estrenar amb èxit a Tarragona el curs passat
La URV ofereix moltes opcions d'estudi i compta amb diversos equipaments. | Àngel Ullate

 

Després d'estrenar-lo amb èxit el curs passat com una iniciativa pionera a les universitats de tot l'Estat, la Universitat Rovira i Virgili (URV) tornarà a oferir el curs InserLab, una formació destinada a la inserció sociolaboral de joves amb discapacitat intel·lectual del territori. Serà la segona edició del curs a Tarragona, i en aquesta ocasió també s'amplia a més d'una vintena de centres universitaris espanyols. A Catalunya, només hi haurà altres dos casos: la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Girona (UdG).

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Si bé la intenció de la Rovira i Virgili era dotar el projecte de continuïtat, la segona edició de l'InserLab no s'ha pogut donar per confirmada fins que la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu han aprovat el finançament del curs, bàsic per al projecte. Tornarà a ser un curs gratuït per als alumnes interessats, i les classes s'iniciaran a finals del mes de novembre i s'allargaran fins ben entrat el juny del 2020.

 

«Ens ensenyen per l'endemà, ens preparen per tenir un futur», explica l'exalumne Pau Palau

Els participants del projecte són joves d'entre 18 i 30 anys amb voluntat d'accedir al mercat de treball amb les màximes i millors eines possibles per desenvolupar-se amb autonomia. Les preinscripcions per a la segona edició de l'InserLab ja estan obertes, i l'objectiu tornarà a ser el mateix: obrir les portes de la comunitat universitària a un grup de joves amb ganes de formar-se i que habitualment ha trobat dificultats per aconseguir-ho.

 

«Ens ensenyen per l'endemà, ens preparen per ser millors persones i per tenir un futur», explicava el jove Pau Palau, alumne de la primera edició, en una entrevista recent a TarragonaDigital.com. «Jo animo a tothom a apuntar-se al curs», aconsellava. La segona edició de l'InserLab ja escalfa motors per consolidar l'èxit del primer any.

 

També et pot interessar

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris