Covid-19: la URV ofereix 50 investigadors, laboratoris i material a les autoritats sanitàries

Prop de 170 alumnes i exalumnes de la universitat han articulat una gran xarxa de voluntariat paral·lela

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha posat a disposició de les autoritats sanitàries coneixement i ciència per posar fre a l'emergència global de la Covid-19. A través d'un comunicat, la institució ha fet públic l'oferiment dels seus laboratoris, de 24 equips de diagnòstic genètic i de prop de 50 investigadors de la casa per tal de sumar esforços a la causa conjunta des del seu àmbit d'actuació.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La Rovira i Virgili ha seguit fil per randa els requeriments del Ministeri de Sanitat i els investigadors que s'han ofert voluntaris són experts en biologia molecular, en predicció matemàtica, en neurotoxicologia i en psicofarmàcia, quatre branques del coneixement que poden esdevenir cabdals per a la recerca d'aquesta patologia inèdita.

 

Cal sumar aquesta borsa de coneixement als prop de 170 alumnes i exalumnes de la URV que han articulat una gran xarxa solidària per, des de l'àmbit de les Ciències de la Salut, donar un cop de mà als professionals sanitaris del territori. Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, alguns d'ells ja estan desenvolupant tasques de reforç a l'Hospital Sant Joan de Reus.