Prop de la meitat dels màsters de la URV seran virtuals a partir del setembre

La mesura s'allargarà, «com a mínim», durant el primer quadrimestre | S'espera un descens de matrícules
Imatge del Campus Catalunya de la URV | Àngel Ullate

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ja treballa per reinventar-se de cara al pròxim curs acadèmic que començarà al setembre. La universitat pública de Tarragona ha fet públic que als 10 màsters a distància que ja oferia hi sumarà altres 14 que, «com a mínim durant el primer quadrimestre del curs», també seran en aquesta ocasió virtuals.

Alguns d'ells eren només presencials, la majoria eren semipresencials. La virtualització, però, encara no estava a l'ordre del dia. Aquests 24 estudis de màster virtuals de cara al pròxim setembre representen gairebé la meitat dels 54 màsters que la Rovira i Virgili té en oferta. A més, la institució confirma que enguany no es cobrarà res per reservar les places de les preinscripcions, per tal de facilitar l'accés als estudis de l'alumnat.

Les preinscripcions de màster ja han caigut un 13% a la Rovira i Virgili

En una entrevista recent a TarragonaDigital, la rectora de la URV ja advertia que les preinscripcions de màster per al curs vinent havien caigut un 13% (vora 200 alumnes menys que l'any anterior) i que totes les previsions apunten a un descens de matrícules de cara al pròxim curs. «Ningú hauria d'abandonar la URV per raons econòmiques», opinava María José Figueras en relació a aquestes dificultats a la vista.

La rectora va anunciar nous ajuts i la implementació de noves beques per tal d'ajudar als joves a mantenir el seu recorregut acadèmic i universitari malgrat les complicacions econòmiques i laborals que s'albiren de cara als pròxims mesos.

URV: els 14 màsters que seran per primera vegada virtuals a partir del setembre

Els 14 nous màsters que obren la finestra virtual a Tarragona a partir del setembre són els de Begudes Fermentades; Gestió d’Empreses Tecnològiques, Nutrició i Metabolisme, Antropologia Mèdica i Salut Global, el de Traducció Professional Anglès-Espanyol, els màsters d’Ensenyament d'espanyol com a llengua estrangera, el de Síntesi, Catàlisi i Disseny Molecular, el d'Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social; Ensenyament i adquisició de l’Anglès com a Llengua Estrangera i Segona Llengua (ALE/ASL), i els estudis d'Innovació en la Intervenció Social i Educativa.

"Urgent: La Generelitat ja ha decidit sobre si IQOXE pot reobrir" "Última hora: Baixen les morts i pugen les altes per coronavirus a TGN"