La URV es posa a disposició dels afectats per l'incendi de l'Ebre per «repensar el futur del territori»

La Rovira i Virgili ha celebrat l'adhesió a una prestigiosa xarxa d'universitats europees
Imatge d'arxiu de la façana del rectorat de la URV | Ismael Llanes

«Des de la Universitat Rovira i Virgili, posem tots els nostres coneixements i expertesa a disposició de la Diputació de Tarragona i tots els ajuntaments afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre per aconseguir reconstruir i repensar el futur del nostre territori», ha anunciat aquest dilluns, 1 de juliol, la rectora María José Figueras en un acte adreçat a la premsa a l'edifici del rectorat de la URV. «Que comptin amb nosaltres i amb cadascun dels àmbits d'expertesa que tenim per al que necessitin», ha allargat la mà la màxima representant de la universitat pública de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Figueras, que entén que la mostra de solidaritat que explicita la URV és «fer país», ho ha anunciat en una roda de premsa on l'eix central de l'atenció era presentar l'adhesió de la Rovira i Virgili a una agrupació en xarxa d'universitats europees, l'Aurora Universities Network, amb l'objectiu de «construir una aliança transversal de coneixement i recerca» arreu del continent. «Anirem de la mà d'altres universitats europees de gran nivell, de millor rànquing i molt més rang d'estudiants que nosaltres, per compartir les bones pràctiques que ens uneixen», ha afegit.

 

La URV s'afegeix a la xarxa d'universitats europees Aurora Network

La Rovira i Virgili compartirà camí amb universitats com les d'Àmsterdam, Amberes, Grenoble, Duisburg o Islàndia, a falta encara de conèixer com es resol l'atzucac europeu del 'Brexit'. «Amb la unió a aquest club selecte ens avancem a la 'crida Macron' i obrim la porta a una formació d'alt nivell, multicultural i multidisciplinària, entre aquests centres ben diversos», ha matisat la rectora, qui ha reivindicat la URV com l'«única universitat de la Mediterrània» de l'agrupació.

 

Els reptes compartits, avancen, passen per treballar en xarxa en matèria d'«internacionalització, innovació docent, mobilitat i experiències d'estudiants i l'impacte social de la recerca en les respectives regions», i enfocar aquestes actuacions amb un esperit comú de compromís sostenible «amb especial interès a les afectacions del canvi climàtic a Europa». L'aliança permetrà, asseguren, explorar noves vies de connectar les universitats del continent des d'intercanvis ben diversos de coneixement, recerques, estudiants i professorat.

 

«Aquest grup d'universitats europees ens agrupem sota la premissa d'entendre l'educació com un motor, un element d'innovació i anivellament social per construir entre tots una societat millor», ha volgut apuntar la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat de la URV, Maria Bonet.

 

També et pot interessar