Seguiment desigual a la URV durant la vaga universitària d'aquest dijous

El Campus Catalunya, el que més ha secundat la vaga amb un seguiment del 85%
El Campus Catalunya de la URV, en una imatge d'arxiu recent | TarragonaDigital.com

La vaga universitària d'aquest dijous ha deixat un seguiment desigual a les aules de la Rovira i Virgili (URV). L'aturada, convocada arreu de Catalunya i empesa pels sindicats estudiantils, és un nou capítol de les protestes recurrents en favor de rebaixar les taxes de matrícula de les universitats públiques, que en molts casos poden superar els 2.000 euros anuals i són inassumibles per a centenars d'estudiants. El seguiment a la URV, però, ha estat desigual: molt elevat en algunes facultats i residual en d'altres.

 

 

Segons ha comunicat la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, el Campus Catalunya de la URV és el que ha registrat un percentatge més alt d'alumnes en vaga, amb un 85%, fet que ha alterat la rutina de les classes al centre del nord de Tarragona. Els suports a la protesta, però, han oscil·lat entre el 33 i el 50% en la resta de facultats de la Rovira i Virgili arreu del territori. En alguns casos com els estudis de Ciències de la Salut, Medicina, Geografia o Turisme, la jornada s'ha dut a terme amb normalitat i sense alteracions destacables.

 

ILP Universitats: la campanya transversal que vol forçar la reducció de les taxes

La reclamació d'abaratir els estudis universitaris públics no és nova. Fa unes setmanes va començar a rodar la campanya ILP Universitats, una iniciativa legislativa popular arreu del país que vol retornar al Parlament un debat que ja ha aprovat tres vegades: rebaixar un 30% les taxes de matrícula per als estudis universitaris. Encara es troben en fase de recollida de signatures i suports, una tasca que els ocuparà durant tot el mes de maig.

 

«Cal recordar que tots els partits amb representació al Parlament porten aquesta rebaixa de taxes, en menor o major mesura, en cartera electoral», va assegurar Oriol Sales, portaveu de la iniciativa, fa uns dies a TarragonaDigital.com. «Des del 2016 s'han aprovat tres mocions al Parlament per possibilitar la rebaixa, però es continua ignorant la demanda i un sector important del moviment estudiantil ha considerat que cal insistir i fer un pas més enllà», va subratllar Sales a aquest digital.

 

Un 12% a migdia: seguiment mínim a l'ESO, Batxillerat i Formació Professional

La vaga despertada des de la universitat, però, no ha quallat a la resta de segments educatius del Camp de Tarragona. Segons els Serveis Territorials d'Educació, el seguiment en els cursos de tercer i quart d'ESO, Batxillerat i els cicles mitjans i superiors de FP ha estat d'un 12% de l'alumnat, una de les xifres més baixes de Catalunya. A les Terres de l'Ebre, no obstant, ha superat el 44%: el percentatge més als del país.

 

També et pot interessar