Alberg municipal de Tivissa

'Vacances en família' incorpora l'Alberg Els Josepets, a Les Cases d'Alcanar, i el de Tivissa

Obre les inscripcions amb unes 32.000 places per a més de 6.000 famílies

L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert les preinscripcions del programa social 'Vacances en família' amb 31.973 places, corresponents a unes 6.200 famílies. És la dissetena edició del programa i ofereix estades a 33 albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills menors d'edat i les preinscripcions es tancaran el 25 de maig. Aquest any el programa tindrà una convocatòria fins el desembre del 2021 i incorpora dos nous espais: l'Alberg Els Josepets, a Les Cases d'Alcanar (Monstià), a pocs minuts de la platja i el port pesquer, i l'Alberg Municipal de Tivissa  (Ribera d'Ebre), a l'entorn del Parc Natural del Delta de l'Ebre i del Parc Natural d'Els Ports.

Les famílies interessades poden preinscriure's fins al 25 de maig a les 12 h; dos dies després, el 27 de maig, se celebrarà el sorteig públic  a partir del qual s'adjudicaran les places definitives.

El preu general del programa és de 31 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, mentre que a l'estiu i als ponts s'aplicarà una tarifa especial de 33 euros. Pel que fa als infants menors de 3 anys, mantenen l'estada gratuïta; els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys, un 25%.

El programa ofereix un 10% de descompte a les famílies nombroses i monoparentals. En la passada edició, se'n van beneficiar 389 famílies monoparentals i 444 de nombroses. També tenen el preu reduït les famílies amb infants a càrrec que tenen dependència o discapacitat, així com les acollidores.

Per promoure la participació de les persones grans al programa, els avis que acudeixen amb les seves famílies tenen la tarifa bonificada amb el cost de les nits gratuït i només han d'assumir el de l'esmorzar i els àpats.

En aquesta edició, hi haurà disponibles un total de 777 habitacions per a famílies que vagin amb gossos  als 16 albergs gestionats per l'Agència Catalana de la Joventut.

L'objectiu del programa 'Vacances en família' és potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, així com afavorir la convivència dels membres de la família amb les altres que hi participen. La iniciativa té el suport de la Direcció General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d'albergs de Catalunya (Xanascat), en diferents èpoques de l'any. Des de la posada en marxa el 2005, un total de 327.071 persones de 86.152 famílies han gaudit del programa.
 

Vuit albergs disponibles a Tarragona

A més de les dues novetats a les Terres de l'Ebre, a Tivissa i les Cases d'Alcanar, a les comarques tarragonines hi ha la possibilitat d'escollir entre sis opcions més: Altafulla, Coma-ruga, l'Espluga de Francolí, Móra la Nova, Poblenou del Delta i l'Hospitalet de l'Infant.