Els estudiants de Secundària, Batxillerat i Universitat convoquen vaga per aquest dimecres i dijous

El SEPC engega la protesta «contra la criminalització dels joves» en els aldarulls de les darreres setmanes
La URV serà un dels grans focus de la vaga indefinida convocada aquesta setmana | Àngel Ullate

La normalitat no arriba a les aules del territori, especialment les de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en un inici de curs mogut que avança al compàs escalfat del procés català i de la sentència als líders independentistes empresonats. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha anunciat la convocatòria d'una vaga indefinida a la universitat a partir d'aquest dimarts i una vaga als instituts del territori els pròxims dimecres 30 i dijous 31 d'octubre.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'aturada, doncs, s'adreça als estudiants de Secundària, Batxillerat i Universitat de la demarcació. El sindicat justifica la vaga com una forma de protesta «contra la criminalització dels joves en els aldarulls de les darreres setmanes», per demanar la llibertat de les persones detingudes i per reivindicar l'excepcionalitat que viu el país i per «donar respostes dinàmiques, organitzades i contundents», en la línia de les darreres setmanes de mobilització.

La URV recomana als docents «que no posin proves avaluables ni activitats irrecuperables»

La URV ofereix moltes opcions d'estudi i compta amb diversos equipaments. | Àngel Ullate

Fonts de universitat pública de Tarragona han confirmat a TarragonaDigital que «hem tornat a recomanar al professorat que no posin proves avaluables ni activitats irrecuperables mentre duri la vaga». El sindicat ha alçat la veu per exigir un sistema d'avaluació alternatiu que permeti compaginar la mobilització constant sense repercussió per a les avaluacions dels joves manifestants, una reclamació sobre la quan la URV encara no s'hi ha referit de forma pública.

També et pot interessar

"‼ ENHORABONA: La URV guanya un premi mundial d'educació inclusiva!" "🚋 Consens polític a TGN: mercaderies per l'interior i acabar ràpid amb el tercer fil"