Un centenar de treballadors del SEM a Tarragona, cridats a la vaga d'aquest dimarts i dimecres

La convocatòria afecta el personal propi del SEM, però no té afectació en els serveis externalitzats
Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM | TarragonaDigital

Gairebé un centenar de treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a les comarques de Tarragona estan cridats a la vaga d'aquest dimarts i dimecres, 7 i 8 de maig. Són un total de 97 sanitaris —afecta tots els treballadors del SEM: metges, infermeres, personal d'administració...—, segons han confirmat fonts sindicals a TarragonaDigital.com. Encara no fan cap previsió de quants d'ells s'adheriran finalment a les jornades de protesta.

 

 

La vaga del SEM reclama que es faci efectiu l'augment de sou que s'està aplicant a altres treballadors del sector públic.  Els sindicats acusen el Departament de Salut de «condicionar aquest increment salarial a la negociació d'un conveni col·lectiu a la baixa», i reclamen alhora un compliment efectiu del conveni col·lectiu actual. Consideren que les seves condicions i drets laborals estan en risc, i han convocat la vaga de 48 hores arreu de Catalunya.

 

Desenes de treballadors del SEM a Tarragona es manifestaran els dies 7 i 8 de maig

Els representants dels treballadors exigeixen un nou conveni que asseguri les seves condicions laborals, i matisen que «en un acte de responsabilitat, durant els darrers anys hem assumit aquesta manca de recursos en silenci».  «Mai farem a la ciutadania ostatge de reivindicacions laborals, però ara tenim un greu problema i la situació és insostenible», han lamentat en el comunicat que anunciava la convocatòria de vaga. Arreu de Catalunya, els sindicats han animat a manifestar-se a un total de 748 treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques.

 

Els tres sindicats convocants, UGT, AMIC i CCOO, també han retret a Salut que en els darrers anys han hagut d'afrontar una alta demanda assistencial i «nous encàrrecs de gestió» sense reforços a la plantilla, en plena crisi de retallades de personal, fet que entenen com un greuge addicional a les seves condicions laborals.

 

També et pot interessar

"El Port de TGN aconsegueix els millors resultats des del 2012" "IMPORTANT: Repsol canviarà la torxa més alta de TGN per reduir la contaminació"