El vaixell guarda un estret lligam amb Barcelona, on va ser construït

Un patruller de l'Armada Espanyola farà escala al Port de Tarragona

El 'Formentor' es troba realitzant tasques de vigilància a la costa catalana

Un patruller de l'Armada Espanyola farà escala a Tarragona el pròxim dilluns 9 de novembre. El vaixell, amb el nom de 'Formentor' atracarà al Moll de Costa del Port de Tarragona i s'hi estarà fins al dimarts dia 10. La nau es troba realitzant tasques de vigilància i seguretat a l'espai marítim, així com tasques de presència naval a la costa de Llevant.

El 'Formentor' fa 10 dies que patrulla per la costa catalana i valenciana, en el marc del  Pla Permanent de Vigilància i Seguretat Marítima que l'Armada orquestra per realitzar el control dels espais marítims, en una de les seves operacions permanents.

Entre altres tasques, la missió també incorpora la vigilància pesquera, el control del trànsit marí, la preservació del patrimoni i ecosistemes subaquàtics, mentre es col·labora amb altres organismes i institucions estatals.

El patruller 'Formentor' ja ha visitat la costa catalana diverses vegades, fent escala a diversos ports, com el de Cambrils, Barcelona, Tarragona, Roses, Port de la Selva i Blanes. 

Tal com detalla el Ministeri de Defensa, el vaixell va ser construït a Barcelona l'any 1989, a les ja desaparegudes 'Drassanes Viudes'. És la segona unitat de la classe 'Toralla' i té la seva base a Cartagena, encabit dins la Força d'Acció Marítima.

Per últim, el Ministeri de Defensa avisa que a causa de la crisi del coronavirus, malauradament, no es podran efectuar visites a bord.


Comentaris