Companys i rivals de Poblet l'elogien un dia després d'anunciar que plega

Diversos líders polítics de la regió valoren la marxa de l'històric alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona
Josep Poblet és l'alcalde de Vila-seca des de 1993 i presideix la Diputació de Tarragona des de 2007. | Gerard Martí

 

L'adeu de Josep Poblet a la política va agafar amb el pas canviat diversos líders polítics de les comarques de Tarragona, tot i que alguns d'ells ja havien rebut amb discreció la notícia uns dies abans. Es tracta d'una decisió històrica a escala política a la regió de Tarragona: plega l'alcalde de Vila-seca des de 1993 i el president de la Diputació de Tarragona des de 2007. Poblet, un dels pesos pesats de Convergència i ara del PDECat a Tarragona durant dècades, no tornarà a presentar-se a les eleccions del proper 26 de maig.

 

El seu anunci, aquest dimarts 29 de gener, davant de més de 600 persones a la sala d'actes d'un luxós hotel de la Pineda, va despertar moltes reaccions, que han tingut cua aquest dimecres al matí. Diversos líders polítics han valorat la marxa de Poblet a TarragonaDigital.com.

 

OPINIÓ | Jordi Manent: 'El miracle de Josep Poblet i Joan Maria Pujals'

 

Les reaccions polítiques a l'adeu de Josep Poblet

Aquestes són, doncs, algunes declaracions que s'han produït aquest dimecres, 30 de gener, al matí.

 

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona (PSC): «Sempre he comptat amb la seva lleialtat»

«Josep Poblet és un gran amic, una gran persona i un gran polític que no ha escatimat esforços per fer gran el nostre territori del qual en té un profund coneixement». Amb aquestes paraules s'ha referit l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, al seu homòleg vila-secà, amb qui ha compartit, a més, pacte de govern a la Diputació de Tarragona.

 

Per Ballesteros, Poblet «ha fet una enorme feina pel dia a dia al territori» i alhora «ha vetllat pel futur impulsant la Regió del Coneixement, una decisió estratègica que garantirà la presència del sud de Catalunya en un món en què els territoris competim entre nosaltres». «Com a alcalde de Tarragona destacar que sempre he comptat amb la seva lleialtat institucional», ha destacat finalment Ballesteros.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus (PDECat): «Un amic amb majúscules»

Tampoc Carles Pellicer, l'alcalde de Reus, s'ha estalviat elogis cap a la figura de Josep Poblet. D'entrada, com a alcalde i president de la Diputació. «La Vila-seca d'avui és una Vila-seca moderna i molt ben preparada», ha explicat en el pla local; mentre que pel que fa a la Diputació, Pellicer creu que «està sent un president que fa territori, que coneix el territori com ningú, de punta a punta, i coneix la política en majúscules». Per a Pellicer, Poblet «és un exemple per a tots, un exemple de coherència, d'actitud i de personalitat, però sobretot un exemple de valors».

 

També ha volgut subratllar l'amistat que l'uneix amb Poblet. «És un amic en majúscules, a Reus sempre ens ajuda, i sé que no només ho fa amb Reus, sinó amb tot el territori», ha dit. Finalment, Pellicer ha valorat la decisió de Poblet. Creu que és «personal, respectable i valenta».

 

Quim Nin, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona (PDECat): «Un exemple i referent per a molts»

Retornat aquest estiu a la Diputació de Tarragona i, amb la marxa de Josep Maria Cruset, nomenat vicepresident primer de l'ens, Quim Nin, que també és l'alcalde d'Albinyana, és una de les personalitats polítiques més properes a Josep Poblet. 

 

«Home de paraula, treballador incansable, amb criteri i valors sòlids. Un exemple i referent per a molts, entre els quals m’hi compto», ha escrit Nin a les xarxes socials, en un text al qual s'ha remès a l'hora de valorar l'adeu de Poblet. «Josep Poblet és per a mi un exemple de com fer política», ha dit Nin a TarragonaDigital.com.

 

Pere Granados, alcalde de Salou (FUPS-CiU): «La regió perd un gran polític»

Salou i Vila-seca són municipis veïns des de la segregació dels dos termes. Un veïnatge que, com tots, ha comportat moments de germanor i de tensió, les darreres arran de l'impuls al projecte del CRT. Malgrat tot, l'alcalde de Salou, Pere Granados, s'ha desfet en elogis cap a Josep Poblet en conèixer-se la decisió de l'encara alcalde de Vila-seca. «És un gran referent de la política ben feta, la regió perd un gran polític», ha destacat Granados en declaracions a aquest mitjà.

 

Per a Granados, Poblet ha estat un polític «de principis, honest i lleial al seu ideari», però «sobretot al seu pensament i a la seva gent, la gent de Vila-seca». L'alcalde de Salou ha desitjat «molts encerts i èxits» a Poblet en la nova etapa.

 

Martí Carnicer, alcalde del Vendrell (PSC): «Aquesta decisió es notarà a la regió»

Ha guanyat sis cops les eleccions municipals i plega enguany. Aquesta és la frase que uneix la trajectòria política de Martí Carnicer, l'alcalde del Vendrell, i la de Josep Poblet. Paral·lelismes entre els dos veterans polítics que han servit perquè Martí Carnicer valorés que «Poblet és una de les persones significatives de la política del territori, tant com alcalde, com sent president de la Diputació». Ara comparteixen pacte a l'ens supramunicipal, on Carnicer presideix el Patronat de Turisme.

 

«Com a alcalde sempre ha estat molt compromès amb el seu poble, i al davant de la Diputació ha engegat aquests últims anys diversos plans de suport als consistoris», ha recordat Carnicer, que ha elogiat la trajectòria de Poblet i que creu que la decisió «es notarà» a la regió.

 

Albert Batet, alcalde de Valls (PDECat): «Tot l'afecte i l'admiració a Josep Poblet»

«Tot el meu afecte i admiració cap a en Josep Poblet». Són les paraules que Albert Batet, alcalde de Valls i portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya ha volgut pronunciar en primer terme a l'hora de referir-se a l'adeu de l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona. «Per un home que estima i sent Vila-seca com ell, ha d’haver estat una decisió molt meditada i molt difícil de prendre. Això l’honora perquè en l’exercici de les responsabilitats públiques, de servei a la gent, no hem de perdre mai de vista que sempre estem de pas», ha destacat Batet.

 

L'alcalde de Valls creu que Poblet «ha estat un gran alcalde, un home proper, que sap escoltar i que alhora compleix. Ha deixat petjada, tant per la seva manera de fer com per tots els projectes que han fet avançar Vila-seca». Pel que fa a l'etapa de president de la Diputació, Batet ha destacat la «proximitat» que Poblet ha mantingut amb Valls. «El Museu Casteller, la Biblioteca Popular o la recuperació de l’orgue de Valls són només tres dels molts projectes en els que al llarg de tots aquests anys hem pogut col·laborar», ha culminat.

 

Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils (ERC): «Agraïm la feina feta des de la Diputació»

També l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza (ERC), s'ha sumat als agraïments de la tasca de Josep Poblet en declaracions a aquest mitjà. «Agraïm la feina feta al capdavant de la Diputació», ha expressat Mendoza, que ha subratllat especialment «el treball que s'ha fet al territori durant aquests anys des de la institució».

 

En el terreny personal, l'alcaldessa de Cambrils també ha dirigit un missatge cap a Josep Poblet, a qui ha desitjat «molts encerts pel futur».

 

Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona (PDECat): «Una persona íntegra, actiu fonamental de la regió»

Josep Maria Cruset, l'actual president del Port de Tarragona i fins fa pocs mesos vicepresident primer i mà dreta de Josep Poblet a la Diputació, s'ha desfet en elogis cap a l'alcalde de Vila-seca. «Josep Poblet ha estat, i seguirà sent, un dels actius fonamentals del nostre territori», ha expressat Cruset.

 

«Poblet és un home que ha treballat incansablement per aquestes terres i la seva gent, ha acreditat amb la seva acció de govern una enorme solvència com a polític i com a persona íntegra», ha reblat.

 

Dídac Nadal, portaveu del PDECat a l'Ajuntament de Tarragona: «Em va sorprendre»

El portaveu del PDECat i candidat a l'alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, s'ha mostrat «sorprès» de la retirada política de Poblet. «Per mi, és un referent, és un far que la nostra generació pot seguir tranquil·lament», ha declarat Nadal a aquest mitjà. «Tothom qui preguntes, a Vila-seca, per l'alcalde Poblet, diu que la transformació de la ciutat ha estat extraordinària», ha explicat el líder dels postconvergents a Tarragona.

 

«A la Diputació de Tarragona també hem pogut comprovar el seu resultat en moltes de les actuacions», ha dit Nadal, que ha destacat que «tothom, sigui del color polític que sigui, coneix el rigor i la seriositat de Josep Poblet». «M'hauria agradat compartir durant més temps la meva carrera política amb ell», ha reblat.

 

Pau Ricomà, portaveu d'ERC a la Diputació de Tarragona: «Una decisió valorada també amb el partit»

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya, el seu portaveu a la Diputació de Tarragona, el també regidor tarragoní Pau Ricomà, ha qualificat de «respectable» la decisió de l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. «En el context actual, segur que ha valorat la decisió amb el seu partit», ha dit.

 

Ricomà s'ha abstingut de valorar la trajectòria política de Poblet, i s'ha limitat, doncs, a opinar sobre la decisió del seu adeu, que creu meditada amb els interessos i la perspectiva electoral del PDECat.

 

José Luis Martín, portaveu del PP a la Diputació de Tarragona: «Poblet és un gran coneixedor del territori»

José Luis Martín, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona i únic diputat del PP a la Diputació, s'ha sumat als elogis generalitzats a Josep Poblet, que ha qualificat de «un gran polític». «Com a diputat provincial crec que ha fet una gran tasca al capdavant de la Diputació de Tarragona. És un gran coneixedor del territori i no ha esmenat mai esforços en atendre les necessitats dels municipis», ha expressat.

 

Martín tampoc ha volgut deixar escapar l'oportunitat per fer esment al pla personal, al tracte més humà amb Josep Poblet amb qui aquest mandat han treballat, colze a colze, a la Diputació. «La meva relació amb ell sempre ha estat de respecte i molta cordialitat», ha acabat.

 

Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans a la Diputació de Tarragona: «Cs continuarà la tasca de Poblet a l'alcaldia de Vila-seca»

Des del seu únic escó a la Diputació de Tarragona, que ocupa Rubén Viñuales, Ciutadans ha tractat políticament Josep Poblet en aquest mandat. El mateix Viñuales ha reconegut que «Poblet és un dels referents polítics a la demarcació de Tarragona» i ha destacat la seva «gran feina» al llarg de tres dècades de trajectòria. No s'ha deixat, però, d'escombrar cap a casa: «Ara tocarà que Ciutadans continuï la tasca de Poblet a l'alcaldia de Vila-seca, amb el Joan Antoni Ramírez al capdavant», ha dit.

 

Pel que fa estrictament a la Diputació de Tarragona, Viñuales ha aplaudit la capacitat de gestió de Poblet, «especialment pel que fa a desencallar grans temes, com ara el del preventori de la Savinosa» i ha subratllat «el gran ajut que el PAM, impulsat per Poblet, ha significat per a municipis petits i d'altres que no ho són tant».

 

Edgar Fernàndez, portaveu de la CUP a la Diputació de Tarragona: «D'aquí a un any i mig, potser és a la presó»

Com en el present mandat a la Diputació de Tarragona, la nota més crítica l'ha posat la CUP, de la veu del diputat Edgar Fernàndez, que ha dit que «haurem de parlar de Josep Poblet un cop hagin acabat els processos judicials, perquè no oblidem que, d'aquí a un any i mig, potser és a la presó, de manera que qualsevol valoració quedarà a mitges, ja sigui per bé o per mal».

 

«Poblet representa la viva imatge de la política del règim del 78; polítics que acaben sent polítics professionals i que acaben confonent el paper de servidors públics amb el de monarques, pràcticament», ha etzibat Fernàndez. El diputat de la CUP a la Diputació de Tarragona ha acabat dient que «Poblet i aquesta política del règim del 78 es creuen els amos i senyors d'absolutament tot perquè fan i desfan el que volen, mouen milions d'euros sense cap tipus de por perquè ells no en perden mai i, paral·lelament, el que van fent és muntar-s'ho de tal manera que ells sempre guanyen».

 

També et pot interessar

Plega Josep Poblet

L'editorial de TarragonaDigital.com: Poblet diu adeu