Vila-seca i Salou demanen al govern català que actuï per salvar el projecte de BCN World

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, s'ha manifestat en la mateixa línia

Primeres reaccions locals a la sacsejada informativa d'aquest dimarts a la nit. A darrera hora d'aquest dimarts, 29 de setembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya feia públic que declarava la nul·litat del sector 1 del pla director urbanístic del CRT. La notícia afecta el nucli del projecte turístic de BCN World perquè assegura que les zones de lleure que hi haurà al voltant dels casinos i hotels s'han dissenyat, sobre el paper, en una zona de risc químic

Aquest dimecres, 30 de setembre, Vila-seca i Salou han reaccionat a la notícia. Els dos equips de govern dels municipis que formen el CRT han instat al govern català a modificar amb celeritat el pla director urbanístic (PDU) del sector on s'ha de construir el projecte de BCN World que impulsa Hard Rock. Tots dos han defensat aquest dimecres que la resolució no qüestiona el mateix complex turístic i d'oci, i consideren que si es corregeixen aquests usos continua sent viable i les màquines «podrien començar a construir d'aquí a un any»», segons l'alcalde de Salou, Pere Granados. La preocupació, segons reconeixen, és que la multinacional desisteixi i cancel·li la inversió.

«Garantir que no hi ha aportació de diners públics»

En l'àmbit de la política catalana, ha sigut una veu tan coneguda com la del primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, la primera a posicionar-se. El líder del PSC al Parlament de Catalunya ha instat el Govern a revisar el projecte de BCN World perquè compleixi la normativa després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tombat el pla director urbanístic que ordenava l'espai. Iceta ha demanat que es tramiti correctament el macrocomplex lúdic i hoteler complint «de forma molt estricta els requeriments ambientals i de seguretat» que emanen de la resolució judicial.

El cap visible dels líders dels socialistes al parc de la Ciutadella considera, també, que el Govern ha de «garantir que no hi ha aportació de diners públics» en un projecte que, d'altra banda, assegura que suposaria «inversió, llocs de treball i esperança» per al territori. «El Govern fa anys que no fa les coses bé en aquest terreny tot i comptar amb el nostre suport», ha assegurat el dirigent socialista, tot apuntant que s'ha «perdut massa temps» en la materialització d'aquest projecte perquè l'executiu «no ha estat l'alçada» a l'hora de garantir-lo.

Pere Segura: «No és una bona notícia i cal treballar dins d'un conscens»

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha declarat que «aquesta sentència no és una bona notícia, però està clar que cal treballar novament dins un consens per tal d’emprendre les mesures compensatòries que han d’ajudar a fer encara més potent i millor aquest projecte».

«La sentència no és una esmena a la totalitat i per això ens hem de posar a treballar el més aviat possible. Penseu que aquest és un projecte que té un llarg recorregut i que ve d’un gran consens entre formacions polítiques, administracions, agents socials i entitats», ha explicat Segura.

"Dades actualitzades: Llista de les escoles i grups amb positius de coronavirus a TGN" "El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer amplia el termini per presentar els treballs"