El Port de Tarragona programa una visita guiada virtual pel far de la punta de la Banya

A més, totes les exposicions es podran visitar fins al mes d'agost

Segueix la proposta cultural del Port de Tarragona, amb una nova exposició de l'Arxiu del Port que convida a descobrir l'activitat marítima al Delta de l'Ebre amb l'exposició 'Va de fars!', que proposa fer una visita guiada per arribar i conèixer la història del far de la punta de la Banya, que va substituir l'antic far que estat situat al dic de Llevant del Port de Tarragona. La seva construcció va començar l'any 1975 amb el disseny base d'una torre de formigó armat de més de 20 metres d'alçada.

Posteriorment, la zona va ser declarada Parc Natural a causa de la diversitat d'espècies que hi habiten, especialment aus com la gavina d'Andouin, que forma una de les majors colònies conegudes. Per aquest motiu, la torre també es va servir com a observatori d'aus, tot i que el seu accés és difícil, ja que per arribar-hi cal requerir un tot terreny i travessar la llarga llengua sorrosa que forma la platja del Trabucador; o bé, si es vol arribar per mar, emprant una embarcació des de Sant Carles de la Ràpita.

L'Arxiu del Port compleix 30 anys

Aquesta setmana també s'han començat els actes de celebració de l'aniversari de l'Arxiu del Port sota el lema '30 anys al vostre costat!' on, entre els actes més destacats, hi ha la publicació d'un vídeo al canal de Youtube de l'Arxiu, que ret homenatge a totes aquelles persones que des del 1990 han format part de la vida i activitats del Port de Tarragona.

Per altra banda i conjuntament amb Publicacions del Port, l'Arxiu recorda que també es pot gaudir de les lectures confinades fent servir el hashtag corresponent a les xarxes socials. També s'han convocat les bases de la IX edició del Premi d’Investigació Port de Tarragona. Les bases es poden consultar a l'apartat corresponent de la pàgina web del Port de Tarragona.

Exposicions fins a l'agost

El Port de Tarragona també ha recordat les exposicions culturals que ja es poden visitar al Moll de la Costa, i que es podran visitar fins al mes d'agost. Al Tinglado 1 del Moll hi ha l'exposició, que forma part dels actes de celebració dels 100 anys del naixement de Tomás Forteza, 'Vent de Dalt o aprendre a navegar. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona'.

Al mateix Tinglado 1 també es pot visitar l'exposició 'Expressions. Homenatge a la dona', on la terrassenca Carmen Valverde ret homenatge a les dones a través de la fotografia. Per altra banda, al Refugi 1, l'exposició 'Telos' explora la representació de la natura establint un diàleg dinàmic entre allò que és visible i el que no es pot veure.

L'horari de totes les exposicions del Port  és de dimarts a dissabte, des de les deu del matí fins a la una del migdia i des de les cinc de la tarda fins a les vuit del vespre. Pel que fa als diumenges i festius, l'horari és d'11 a a dues del migdia.

Les activitats del Museu

El Museu del Port de Tarragona obrirà portes a finals d'aquest any, una vegada s'hagi rehabilitat l'espai per incorporar nous format s participació per continuar preservant el patrimoni portuari. Amb l'objectiu de difondre les activitats del museu, s'han creat diverses iniciatives per seguir mantenint lligant amb el públic, com és el cas del MPT a casa, des d'on es pot accedir a la col·lecció del Museu des de casa a través de les xarxes socials.

En aquest sentit, i amb la voluntat també de fer participar al públic, la iniciativa 'Fem memòria' pretén recopilar imatges i documents de diferents èpoques històriques i moments rellevants del Port de Tarragona per part dels seus protagonistes.

PortAutors 2020

Per últim, també cal recordar que les bases del PortAutors 2020, la mostra artística musical del Port, que restaran obertes fins al 15 de setembre a través de les xarxes socials del certamen i del Teatret del Serrallo. El plat fort però, tindrà lloc el 14 de novembre, on hi haurà l'actuació musical dels sis finalistes.

"Milloren el sistema per controlar el cabal del riu Francolí a Tarragona" "El nou objectiu de la Plataforma Mercaderies per l'Interior"