L'edifici de l'Arxiu del Port de Tarragona

L'Arxiu del Port repassa la història de la plaça dels Carros amb una conferència virtual

La xerrada s'oferirà en format virtual de la mà de l'arquitecte Ramón Aloguín | Es tracta d'un dels actes del 30è aniversari de l'Arxiu

L'Arxiu del Port de Tarragona celebrarà una  xerrada virtual sobre la plaça dels Carros avui, 7 de gener del 2021, a dos quarts de vuit de la tarda a través del canal de Youtube del Port. Es tracta d'una xerrada organitzada pel mateix Arxiu i que anirà a càrrec de l'arquitecte Ramón Aloguín.

La pandèmia del coronavirus ha fet modificar els plans de l'Arxiu, ja que la idea original era fer un recorregut de manera presencial a la mateixa plaça dels Carros per visitar els diferents racons. Després de tot, s'ha optat de nou per un format virtual.

La plaça dels Carros, centre neuràlgic de l'activitat portuària tarragonina

Aloguín  farà el mateix recorregut, tot i que de manera estàtica i virtual, per una de les places més emblemàtiques del món portuari tarragoní, la plaça dels Carros.

«Des del monument a Mercuri, passant pels edificis més emblemàtics com el de l’Arxiu  o el del Servei de Carreteres, els diferents noms que ha tingut, les reformes que s’hi han dut a terme al llarg dels anys, així com algunes anècdotes i detalls que potser han passat desapercebuts», expliquen des de l'Arxiu.

Aquesta activitat s'emmarca dins els actes de  celebració del 30è aniversari  de l'Arxiu del Port de Tarragona. La conferència es podrà seguir en directe a través de l'enllaç del canal de Youtube del Port. L'endemà, l'acte estarà disponible per a la seva descàrrega a la pàgina web del Port, sent el número tres de la col·lecció 'Petit Format' del Servei de Publicacions del Port de Tarragona.

Amb el lema '30 anys al teu costat!' l'Arxiu del Port de Tarragona celebra el seu  aniversari, amb la voluntat d'acostar-se a la ciutadania tarragonina i oferir una proposta variada d'activitats per a grans i petits.

L'agenda del Port de Tarragona per aquest cap de setmana

—Exposició ‘Un color porta a l’altre’ de Marta Balañá. Tinglado 1. Entrada lliure. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat.

— 'Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’ de Ricard Martínez Una instal·lació fotogràfica a la façana de l’Arxiu del Port (plaça dels Carros cantonada amb carrer d’Anselm Clavé) amb un panell explicatiu a peu de carrer. Un retrat de l’edifici a través del temps, que es pot veure fins a l’estiu de 2021.

— El Museu del Port al Tinglado 2. Entrada gratuïta. De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat.

— Fem memòria. El Museu del Port busca la vostra col·laboració, des de les xarxes socials (@museuporttarragona ), per completar l'arxiu de fotografies històriques del seu fons.

— Us proposem llegir... Els Fontanals-Vidal. Una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960), presentada en streaming a YouTube del Port de Tarragona.

Voleu descobrir el misteri de l'arxivera? AurigaSC ens ha preparat una primera pista d'aquest escape room digital: ens hi acompanyeu?