Imatge de l'Hospital Santa Tecla de Tarragona

La Xarxa de Santa Tecla preveu dotar la Fundació Estela d’una nova Llar Residència al centre de la ciutat

Afavorirà la interacció dels usuaris amb la societat i els atorgarà més autonomia i accessibilitat

La Xarxa de Santa Tecla té previst construir un nou equipament per ubicar la nova Llar Residència Estela. Ho farà rehabilitant dues plantes d’un edifici situat al centre de la ciutat que permetrà millorar l’autonomia i l’accessibilitat dels usuaris al nucli urbà i tenir més interacció amb la societat. 

La Fundació Estela disposarà així d’unes noves instal·lacions més confortables, funcionals i sostenibles, que s’aconseguiran gràcies a una reforma integral  de dues plantes d’aquest edifici, situat a la Rambla Vella  de la ciutat, repartides en dues unitats residencials totalment independents amb capacitat per a 12 persones cadascuna. 

Cada unitat residencial disposarà de servei de cuina, bugaderia i rebost propis, entre altres. Es preveu que els usuaris gaudeixin més proximitat, intimitat i comoditat i, a més, estarà preparat per a un aïllament en cas de contingències futures.  

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquests treballs de la nova  Llar Residència Estela significaran una inversió de més de 2 milions d’euros  y ha estat presentat als Fons Europeus 'Next Generation', pensats per a la reactivació econòmica  i  social  dels estats membres de la UE  a través de l'execució de projectes sostenibles que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones.

Millores a l’edifici actual 

Mentre es duen a terme aquests treballs de construcció està previst millorar les instal·lacions de l’edifici actual, ubicat a la carretera de Valls de Tarragona, per oferir més confort als usuaris i afavorir l’eficiència energètica mitjançant la millora de l’envolupant, de les instal·lacions tècniques i de la il·luminació.  

Una fundació sense ànim de lucre, d’utilitat pública i que compleix els criteris d’economia social 

La Fundació Estela per a la Discapacitat  treballa per desenvolupar serveis que donin resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat i els seus familiars i cuidadors; per promoure la participació i la implicació de les  famílies, així com dels usuaris i dels professionals, en la vida de la Fundació i per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i de les seves famílies.

Disposa dels serveis de Llar Residència, que presta servei a 32 usuaris i usuàries majors de 18 anys amb discapacitat intel·lectual; l’Escola Estela, centre concertat amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i amb una capacitat de 80 nens i nenes; el Servei de Teràpia Ocupacional, amb una capacitat per a 88 usuaris majors d’edat  amb discapacitat psíquica, i el Servei Ocupacional d’Inserció, que acull 28 persones majors d’edat amb discapacitat psíquica.