Covid-19: La Xarxa Santa Tecla busca voluntaris a Tarragona per iniciar l'assaig clínic d'Oriol Mitjà

L'epidemiòleg necessita 2.000 participants, entre positius i familiars | A partir de dimarts 14

L'epidemiòleg català Oriol Mitjà vol començar com abans millor el seu assaig clínic per mirar de frenar la propagació del coronavirus de forma dràstica. El doctor necessita 2.000 participants per realitzar l'estudi, entre pacients de Covid-19 acabats de detectar i persones que hagin estat en contacte directe amb ells. La Xarxa Santa Tecla s'ha ofert a col·laborar en la recerca de voluntaris a les comarques de Tarragona.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'assaig de Mitjà parteix de la hipòtesi que l'aplicació del fàrmac que pot amb la malària (hidroxicloroquina) pot reduir de forma significativa la càrrega vírica de Covid-19 en la saliva i les secrecions respiratòries i, per tant, reduir la possibilitat de transmetre el virus en un gran percentatge. Aquesta és la base de l'assaig clínic.

Els voluntaris es podran oferir a partir del 14 d'abril a través de la Xarxa Santa Tecla

L'estudi ha estat aprovat per la Generalitat i també per l'Agència Espanyola de Medicina, i els voluntaris de Tarragona podran oferir-se a partir de dimarts 14 d'abril a través del correu electrònic recerca@xarxatecla.cat o el telèfon 620 352 513. Les proves es faran a l'Area Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell i la voluntat és estendre-ho també a l'ABS de Torredembarra a curt termini.

Els perfils a estudiar són persones que han estat diagnosticades de Covid-19 en els darrers tres dies o bé contactes directes de persones positives en els cinc dies posteriors a la confirmació del test. Estudis previs al de Mitjà suggereixen que aquesta medicació tindria un efecte inhibidor en el virus que, en confirmar-se, suposaria un gran avenç per tractar la patologia.

"⚫ DRAMÀTIC: Augmenten els morts a les residències de gent gran de TGN" "🔴 EN DIRECTE: Tota la informació en relació al coronavirus d'avui, a Tarragona"