L'Aeroport de Reus tanca els mesos d'estiu amb xifres molt positives respecte a l'any passat

Han augmentat el nombre de passatgers, el d'operacions i el d'usuaris del servei d'autobusos entre l'aeròdrom i la Costa Daurada i Barcelona
Imatge de l'aeroport de Reus | Ismael Llanes
 

 

Durant aquest estiu, les xifres de passatgers de l'Aeroport de Reus han augmentat respecte a l'any passat. Durant el mes de juny els passatgers van augmentar un 2% respecte al mateix mes que l'any passat; durant el mes de juliol, va punxar una mica i va perdre un 0,7% d'usuaris respecte al juliol del 2018; i durant el mes d'agost va tornar a remuntar amb un 6,4% més. En total, suposa un 2,5% que l'any passat en aquest mateix període. 

 

La remodelació del servei ha augmentat els seus usuaris

Aquestes xifres també suposen un augment d'usuaris del servei d'autobusos que connecten l'aeròdrom amb la costa. L'any passat aquestes línies ja estaven operatives però, durant aquest estiu, s'ha remodelat el servei i s'ha ofert més recorreguts i més curts. Així doncs, s'han ofert dues línies amb dos itineraris diferents i més directes a les zones de més afluència d'usuaris de la Costa Daurada i el trajecte s'ha reduït una hora. 

 

Concretament, un total de 130 expedicions a la setmana han connectat l'aeroport de Reus amb diversos punts de la Costa Daurada i, segons apunta el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, uns 14.000 viatgers han utilitzat aquest servei d'autobusos, xifra que suposa un augment del 66% respecte a l'estiu de l'any passat, que van ser 8.341 viatgers. Aquest servei d'autobusos es mantindrà fins al 30 d'octubre. 

 

L'Aeroport de Reus podria tenir noves inversions

Aquestes xifres tan positives també s'apliquen al nombre d'operacions aèries que, respecte als vuit primers mesos de l'any passat, han augmentat en un 9,7% durant aquest any. Pel que fa a les dades totals de passatgers durant aquest 2019, fins a l'agost 783.720 passatgers han passat per l'aeroport de Reus, un 2,9% més que l'any passat. 

 

En aquest context, el president d'Aena, Maurici Lucena, ha assegurat a Catalunya Ràdio que l'Aeroport de Reus «és molt important» i que es faran inversions perquè «és un punt d'entrada fonamental» i una zona «que necessita aquesta pista d'aterratge». 

 

D'altra banda, també s'ha incrementat el servei de bus entre l'aeroport de Reus i la ciutat de Barcelona amb unes 66 d'expedicions a la setmana —l'any 2018 n'hi havia 22 només—. Aquesta reconfiguració del servei també ha suposat un augment de volum dels seus usuaris i les xifres arriben als 1.067 passatgers durant el mes de juny —el juny de 2018 ho van fer 74 passatgers—. Aquest agost, ho van fer 1.142 passatgers.

 

 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana