Tornen les Jornades Gastronòmiques d'Altafulla

Les jornades se celebraran del 25 d'octubre a l'11 de novembre i, aquest any, estaran dedicades a les plantes aromàtiques
Imatge d'arxiu d'una tapa que s'oferia en una anterior edició de les Jornades Gastronòmiques d'Altafulla | Cedida
 

Del 25 d'octubre a l'11 de novembre se celebrarà la 12a edició de les Jornades Gastronòmiques d'Altafulla. Aquest any, la cita gastronòmica de la tardor manté les mateixes dates que l'any passat amb l'objectiu de tornar a incorporar-les dins de la programació dels actes de la Festa Major de Sant Martí. Això sí, enguany ho farà d'una manera diferent de les anteriors edicions perquè canvia el seu format i la seva temàtica. 

 

Les garrofes ja no seran l'ingredient comú en les propostes gastronòmiques

Segons informa la regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Altafulla, Natàlia Sanz, en aquesta edició, el consistori es va inclinar des del primer dia, per donar la volta a aquest esdeveniment i fer un canvi de format. Així doncs, el primer acte que inaugurarà les Jornades Gastronòmiques d'Altafulla serà un maridatge de música i vins i cerveses del territori —algunes d'elles elaborades a Altafulla—, amb l'objectiu d'incitar a la ciutadania a participar en aquesta iniciativa. 

 

D'altra banda, la novetat més destacada d'aquesta edició està relacionada amb l'eix temàtic. La regidora de Comerç, de la mà de nou bars i restaurants diferents, ha apostat per substituir la garrofa com a denominador comú dels diferents àpats que s'ofereixen per les plantes aromàtiques del Baix Gaià, com la farigola, l'espígol, el romaní, la menta gorda, el fonoll i la sàlvia. Segons apunta la regidora Sanz, la idea és «reintroduir les diverses espècies autòctones a les nostres cuines». 

 

Els establiments participants en aquesta edició de les Jornades Gastronòmiques d'Altafulla són: Bruixes de Burriac, El Pozo, Solocomo, El Bruixot, Maritime Beach Club, Costa Daurada, La Taberna del Mar, El Mercadet i Voramar. Pel que fa als preus dels menús són entre 20 i 30 euros i, si no, es pot escollir tastar un únic plat, que tindrà un preu entre 8 i 12 euros. També es podrà escollir degustar unes postres per un preu d'entre 3 i 5 euros.

 

Concurs de fotografies i taller de cuina

D'altra banda, també s'organitza un taller gastronòmic per adults i infants on s'aprendrà a cuinar quatre plats diferents relacionats amb les plantes aromàtiques protagonistes d'aquestes jornades. El taller serà l'1 de novembre a les 12.00 hores a la llar d'infants Hort de Pau. Hi ha un total de 15 places, s'ha de fer una inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme fins al 30 d'octubre i l'activitat té un preu de 3 euros. Cada infant haurà d'anar acompanyat d'un adult. 

 

Finalment, destacar que, els comensals també podran participar en un concurs de fotografies a través de les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram amb l'etiqueta #aromatiques2019. Les tres millors fotografies guanyaran un llibre sobre el Baix Gaià i els guanyadors s'anunciaran el pròxim 15 de novembre.