Abel Martí no es presentarà a la reelecció com a alcalde de la Nou de Gaià

Josepa Figueras el succeirà al capdavant de la candidatura postconvergent
L'alcalde de la Nou de Gaià, Abel Martí, no repetirà com cap de llista de la candidatura postconvergent que es presenti a la vila. | TarragonaDigital.com

 

L'alcalde de la Nou de Gaià des de l'any 2015, Abel Martí, no es tornarà a presentar a la reelecció a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Així ho ha confirmat ell mateix en declaracions a BaixGaiàDiari.cat. L'antiga candidatura de Convergència i Unió, que ara es presentarà, amb tota probabilitat, sota les sigles de Junts per Catalunya - la Nou de Gaià, la liderarà qui ja va ser regidora del consistori nouenc en anteriors mandats, Josepa Figueras.

 

Abel Martí deixa l'Ajuntament després de vuit anys

Amb aquesta decisió, Abel Martí posa el punt final a la seva etapa com a alcalde, que s'haurà limitat a un sol mandat. Martí va entrar en política el 2011, quan va ocupar el número 5 de la llista de CiU que liderava Jordi Cañellas —l'alcalde entre 2007 i 2015. Martí va ser escollit regidor i el 2015, quan Cañellas va anunciar que no tornaria a repetir, Abel Martí va ser escollit cap de llista.

 

El juny de 2015, doncs, va acabar sent alcalde després de guanyar les eleccions. Ara, doncs, Josepa Figueras optarà a ser la primera alcaldessa de la Nou de Gaià al capdavant de la candidatura postconvergent que es presenti a la vila.

 

La Nou de Gaià, un Ajuntament pràcticament monocolor

La composició de l'Ajuntament de la Nou de Gaià està intacta des de l'any 2007. Compta amb cinc regidors per a Convergència i Unió i dos per a l'oposició, lligada a ERC però sota diferents marques (ERC el 2007; Grup Nouenc el 2011; Compromís per la Nou el 2015). Des de les primeres eleccions democràtiques, el 1979, la Nou només ha tingut alcaldes convergents: Josep Maria Fortuny (1979-1995), Joan Montragull (1995-2007), Jordi Cañellas (2007-2015) i ara Abel Martí (2015-2019). Només Montragull, en el seu primer mandat, va ser alcalde per una llista independent.

 

També et pot interessar